Teška povreda mlade španske zvijezde, propustit će EURO i Olimpijske igre

0
Radiosarajevo.ba
Teška povreda mlade španske zvijezde, propustit će EURO i Olimpijske igre
Foto: EPA - EFE / Gavi se teško povrijedio

Reprezentacija Španije je kvalifikacije za EURO 2024 okončala pobjedom (3:1) na Gruzijom u Valladolidu, a tom prilikom je ostala bez jednog od ključnih igrača, 19-godišnjeg Gavija, koji je teško povrijedio koljeno.

Igrač Barcelone se povrijedio u 23. minuti susreta nakon čega je u suzama napustio teren.

Španski fudbalski savez (RFEF) je objavio da će u ponedjeljak biti provedene pretrage kako bi se utvrdila ozbiljnost povrede.

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

Španski mediji pišu da je Gaviju pukao križni ligament što bi ga udaljilo s terena do kraja sezone te zbog čega bi propustio i EURO i Olimpijske igre sa španskom reprezentacijom.

"Večeras se čini kao da smo izgubili, uništeni smo. To je dio fudbala, ali je najružniji dio. Ovo je najteži, najgori dan otkad sam trener", izjavio je Luis de la Fuente na konferenciji za novinare.

"Gavijeva reakcija? Bio je slomljen, uzrujan, nije shvatao da mu se takve stvari mogu dogoditi", dodao je o mladom igraču kojeg je više puta opisao kao "dušu" svoje momčadi.

[twitter]https://twitter.com/i/status/1726333537027281387[/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije