Terzić podnio ostavku: Teška srca odlazim iz Želje, ali ovako više ne ide

A. S.
Terzić podnio ostavku: Teška srca odlazim iz Želje, ali ovako više ne ide
Foto: Sarajevo osiguranje / Midhat Terzić: Napustio Upravu FK Željezničar

Nogometnu javnost u Bosni i Hercegovini, a posebno navijače Fudbalskog kluba Željezničar, večeras je iznenadila vijest da je predsjednik Nadzornog odbora tima s Grbavice Midhat Terzić, podnio ostavku.

Kulminacija krize: Pala prva ostavka u FK Želježničar

Ovaj ugledni biznismen i bivši direktor Sarajevo osiguranja na ovoj funkciji nije proveo ni šest mjeseci, a već je donio odluku da napusti klub.

Nogometni savez odbio zahtjev Željezničara i poslao im žestok odgovor

Željezničar je u jednoj od najvećih kriza u proteklih deset godina. Klub je ostao uskraćen za licencu za igranje u Evropi, zbog čega će na direktan način ostati bez skoro milion maraka.

Selimović, predsjednik Želje: Istina je, Osim nas je tužio za 400.000 KM

Terzić je u razgovoru za Radiosarajevo.ba otvoreno govorio o razlozima odlaska, stanju u klubu, krizi nakon ne izlaska na europsku scenu...

"Kada sam dobio poziv da se priključim Nadzornom odboru, na početku mi se dopala ta ideja. U prvom mahu sam imao zadatak da okupim ekipu, ljude koji će biti uz Želju. Sve je to u početku išlo lijepo, ali kako sam više vremena provodio u klubu, problemi su se nagomilavali... Izlaza iz krize nisam vidio i donio sam odluku da podnesem ostavku", priča Terzić za Radiosarajevo.ba.

Terzić je iskusan stručnjak, koji je već radio u FK Željezničar, izuzetno visoko kotira kod biznismena i privrednika, ličnost je koji odlično vlada situacijom, vrhunski profesionalac.

"Problemi su iz dana u dan bili sve veći. Kulminacija je nastala kada je klub ostao bez licence za europsku scenu. Znate, u Želji problem nije samo prvi tim, tu treba posložiti stvari od omladinskog pogona, marketinga, mnogo drugih stvari... A ja sam za ovih šest mjeseci vidio da mnogo toga ne štima i da problemi sami dolaze", nastavlja Terzić.

Četvrto mjesto je bio cilj nove Uprave Plavih. On je ostvaren, iako i sa dolaskom Amara Osima za trenera, navijači nisu bili zadovoljni rezultatima. 

"Ne bih se miješao u te stvari oko plasmana, ali je velika bruka da klub nije dobio licencu za Europu. Znate, kada ste u klubu vidite bolje situaciju. Održavali smo mi sastanke, bilo je tu i lijepih druženja, mnogo posla, ali za neke velike domete, vidim da treba više ljudi i daleko jača organizacija iznutra. No, to je nama nedostajalo", podvukao je Terzić.

Midhat Terzić: Napustio Upravu FK Željezničar - undefined

Foto: Sarajevo osiguranje: Midhat Terzić: Napustio Upravu FK Željezničar

U FK Željezničar u Upravi bio je i ranijih godina. Novi predsjednik kluba Nihad Selimović u Terziću je vidio ličnost koja može pomoći klubu. 

"Takav sam i ušao u Nadzorni odbor. Željan dokazivanja, ali je bila prisutna i ljubav prema klubu. No, više to nije isti klub. Teška srca odlazim iz Željezničara, ali ovako više ne ide... Bolje je otići uzdignute glave i svjetla obraza", dodaje Terzić. 

Na naše pitanje, gdje je izlaz iz krize u kojoj se Željo nalazi, možda i najvećoj u posljednjih 10 godina, Terzić kaže: 

"Zaista ne znam. Ja i ne vidim da klub može izaći na "zelenu granu". Barem ne u ovom trenutku. Volio bih, ali teško. Mnogo je tu problema, treba uraditi i neke radikalne poteze, unijeti više novca u klub. Gledajte, lako je voditi klub sa nekoliko stotina hiljada maraka. Ali, Želji treba više novca, a njega u ovom trenutku nema".

Na kraju razgovora dotakli smo se i bivšeg predsjednika kluba Senada Misimovića. Terzić je priznao da Misimovića ne poznaje, ali da cijeni njegov trud koji je uložio u klub.

"Iskreno, nisam imao priliku raditi sa Misimovićem, ali sam vidio da je izuzetno sposoban. Poštujem sve ono što je napravio za kratko vrijeme i bio je na pravom putu. Kada sam došao u klub, nisam dao pojedincima da o njemu bilo šta loše kažu. Ipak je on mnogo toga uradio. Znam da je i on razočaran bio na odlasku, ali to je već prošlost. Želji želim mnogo sreće, ali sebe više u klubu ne vidim", kazao je Terzić za Radiosarajevo.ba.

Saznajemo: Ostavke podnijeli i Hodžić i Džihanić

Radiosarajevo.ba saznaje da ostavku u Nadzornog odboru Fudbalskog kluba Željezničar nije podnio samo predsjednik Midhat Terzić.

Naš portal od izvora bliskom timu s Grbavice saznaje da su, pored Terzića, ostavke podnijeli i preostala dva člana - Almir Hodžić i Enis Džihanić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije