Edin Terzić: Motivisali smo igrače, jedna stvar je bila ključna

0
Radiosarajevo.ba
Edin Terzić: Motivisali smo igrače, jedna stvar je bila ključna
FOTO: Facebook / Edin Terzić

Stručnjak iz Bosne i Hercegovine Edin Terzić prije nekoliko dana je preuzeo klubu Borussije iz Dortmunda nakon što je istu napustio Lucian Favre, a Terzić je sinoć uspješno debitovao.

Milioneri su gostovali Werderu u Bremenu i slavili sa 1:2, a pobjedonosni gol je postigao Marco Reus 12 minuta prije kraja susreta.

Nakon utakmice je Terzić na pitanje o Reusu, inače kapitenu Dortmunda, rekao:

“To je izuzetno važan igrač za naš klub. Kapiten je i napravio je svaki potreban metar protiv Werdera. Jako smo sretni što je s nama i što igra”, kazao je Terić na konferenciji za medije, a prenosi scsport.ba.

Dodao je kako je sretan da je sa saradnicima uspio djelimično da razdrma ekipu nakon nekoliko slabih rezultata. Istakao je da je jedna stvar bila presudna da njegov dim dođe do tri boda.

“Da, djelimično smo razdrmali ekipu. Smatram da je jako dobro što smo dali sve od sebe od samog početka, pa do kraja utakmice. To je bilo presudno da bismo pobijedili”, smatra Terzić.

Pohvalio je i mladog 16-godišnjeg Borussijinog wunderkida Youssofu Moukoka, koji je prvi put bio starter upravo u meču s Werderom.

“Moukoko je radio za tim. On nije u našem timu jer ima 16 godina, već zato što je dobar. Ne samo dobar za sebe, već dobar i za cijeli tim”, zaključio je Terzić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije