Terry ili Ferdinand ostaju kući

Radiosarajevo.ba
Terry ili Ferdinand ostaju kući

Novog izbornika engleske nogometne reprezentacije Roya Hodgsona čeka teška odluka pri konačnom odabiru 23-ojice putnika za europsku smotru u Poljskoj i Ukrajini.

Naime, Hodgson vjeruje da ne može u ekipi imati Rija Ferdinanda i Johna Terryja zbog njihovog zategnutog odnosa i morat će birati između jednog od njih dvojice.

Stoper Manchester Uniteda i Chelseaja su posvađani otkako je Terry u dvoboju protiv QPR-a rasistički vrijeđao Ferdinandovog mlađeg brata Antona. Hodgson tek treba razgovarati s obojicom zaraćenih stopera prije imenovanja putnika, a engleski mediji nagađaju da bi Terry mogao biti onaj koji će ostati kući.

Sudski proces protiv Terryja za rasističko vrijeđanje Ferdinanda na rasporedu je tek u julu, nakon Eura, a eventualno uvrštavanje kapetana Chelseaja u tim stavilo bi Engleski nogometni savez (FA) pod veliko povećalo.

Igrači koji mogu biti alternativa za mjesta Ferdinanda i Terryja u obrani "tri lava" su Gary Cahill (Chelsea) i Joleon Lescott (Manchester City).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije