Tanović: Sve ekipe imaju kvalitet, pa tako i Branitelj

Radiosarajevo.ba
Tanović: Sve ekipe imaju kvalitet, pa tako i Branitelj


U prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine izvučeni su parovi četvrtine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Najzanimljiviji susreti sigurno će biti oni između Sarajeva i Borca, te između Željezničara i Čelika.

Hadžialagić: Ove sezone želimo trofej
Muharemović: Željezničar je favorit

Tako ćemo u Kupu, nakon susreta Veleža i Zrinjskog ponovo gledati mostarski derbi. Riječ je o susretu između Veleža i Branitelja koji se drugu godinu uzastopno probio među osam najboljih ekipa u najmasovnijem nogometnom takmičenju u zemlji.

"Mi smo zadovoljni ždrijebom. Još jedan gradski derbi. Mi smo ponovili prošlogodišnji uspjeh i nadamo se prolazu dalje", kratko je rekao direktor Branitelja Željko Pehar.

"Sve ekipe koje su se probile do četvrtfinala su sigurno kvalitetne ekipe. Mi smo eto dobili Branitelja, što je sigurno bolje nego da smo dobili Borac, Sarajevo, Želju ili Čelik. Dobro je što igramo prvu utakmicu kao domaćini, ali utakmicu moramo ozbiljno shvatiti, jer kao što sam rekao svih osam ekipa ima svoj kvalitet, pa tako i Branitelj", rekao je Sedin Tanović, direktor Veleža i dodao kako se nada prolazu.

Podsjećamo Branitelj je prošle sezone stigao do četvrtfinala gdje ih je izbacio Željezničar, koji će kasnije i osvojiti Kup Bosne i Hercegovine.

Šehić: Vjerujemo u iznenađenje protiv Širokog

Trenutni lider premijerligaškog karavana, ekipa Širokog Brijega možda je dobila najlakšeg protivnika, i veliko iznenađenje ekipuj Kraišnika. Ipak ekipa iz Velike Kladuše se ne želi predati unaprijed i nadaju se iznenađenju.

"Ovo je najveći uspjeh u istoriji kluba. Dobili smo Široki Brijeg koji je jedna od najboljih ekipa u BiH. Sobzirom da je Kraišnik u zadnje vrijeme popravio formu i igra jako dobro mi vjerujemo u iznenađenje i plasman u polufinale", rekao je Senad Šehić član upravnog odbora Kraišnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije