Tanović se oprostio od Ivice Osima, pokreće inicijativu o kojoj su ranije razgovarali

4
Radiosarajevo.ba
Tanović se oprostio od Ivice Osima, pokreće inicijativu o kojoj su ranije razgovarali
Foto: Facebook/Hasan Tanović / Hasan Tanović/Ivica Osim

Načelnik sarajevske općine Novo Sarajevo Hasan Tanović na Facebook profilu povodom smrti legende bh. fudbala Ivice Osima.

Danas se ugasila i posljednja nada da ćemo zajedno, kroz snimanje dokumentarnog filma o njemu i klubu, obilježiti 100 godina FK Željezničar. Prestalo je da kuca srce velikog čovjeka i sportiste.

Nije se Švabi svidjela moja ideja o kojoj sam razgovarao sa jednom od uprava Željezničara, predstavnicima udruzenja sportskih novinara i njegovim sinom Amarom, da se stadionu Grbavica doda njegovo ime, "Stadion Grbavica - Ivica Osim", baš kao što mu se nije svijela ni inicijativa istih tih sportskih novinara koji su onomad predlagali da se jedna ulica na njegovoj Grbavici nazove po njemu.

Fabrizio Romano: FC Liverpool je dobio novog trenera

Fabrizio Romano: FC Liverpool je dobio novog trenera

"Nema potrebe za tim za života", to je bio njegov izričit stav. Takav je bio, jednostavan, gord i odlučan, kao i uvijek u zivotu. Danas ne znam zbog čega sam vise tužan, da li zato što se nismo sreli i lično razgovarali o ovoj ideji i probali ga nagovoriti da za života dobije “spomenik“ koji zaslužuje, da li zato sto još jednom nismo zabilježili njegove posljednje riječi u planiranom dokumentarnom filmu ili što sam njegovom smrću dobio priliku da opet pokrenemo istu inicijativu oko imena stadiona.

Neka je vječna slava i hvala ovom sinu bosanskom!", napisao je Tanović.

Na internetu je ranije pokrenuta peticija da se stadion Željezničara, Grbavica, preimenuje u stadion Ivica Osim.

"Švabo je bio utjelovljenje Željezničara. Najmanje što možemo uraditi za njega jeste da učinimo da njegovo ime živi vječno. Živio nam Osim dragi, gospodar familije", navodi se u opisu.

On je kao fudbaler čak 10 godina proveo u redovima Željezničara, a kao trener osam. Bio je i legenda Jugoslavije. S reprezentacijom bivše nam države igrao je finale Europskog prvenstva u Italiji 1968. godine.

U peticiji možete glasati i vi i to na OVOM linku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije