Kozaci: Ako vidimo muškarce kako se ljube, zvat ćemo policiju

Radiosarajevo.ba
Kozaci: Ako vidimo muškarce kako se ljube, zvat ćemo policiju
Svjetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji počet će za sedam dana, a ova zemlja poznata je kao izuzetno homofobna. Iako je najavljeno da LGBT navijači mogu biti sigurni i prisustvovati utakmicama, određeni izvještaji kažu drugačije.

Najnovija je izjava volontera poznatih Kozaka koji će raditi kao volonteri zaštitari. Volonteri će biti raspoređeni širom stadiona kako bi osiguravali utakmice, a njihov koordinator Oleg Baranikov istaknuo je u radio intervjuu da imaju druge prioritete.

"Ako se dva muškarca budu ljubila na Svjetskom prvenstvu to ćemo prijviti policiji i skrenuti im pažnju na to. Ostalo je stvar policije. Za nas je pravoslavlje najvažnije i porodica je na prvom mjestu", rekao je Baranikov.

"Želim podržati svoju reprezentaciju i osigurati da, koliko god malo, prisustvo LGBT navijača bude vidljivo u toj zemlji", rekao je Di Cunnigham, navijač koji vodi grupu navijača LGBT populacije, koji je dobio veliki broj prijetećih mailova nakon što je objavio da planira doći na Mundijal.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije