Švicarci žele sastanak sa čelnicima N/FSBiH

Radiosarajevo.ba
Švicarci žele sastanak sa čelnicima N/FSBiH

Švicarska marketinška agencija Kentaro u ponedjeljak je i zvanično poslala dopi u N/FSBiH u kojem traži sastanak sa čelnicima bh. Saveza, piše Oslobođenje koje je dan ranije donijelo ekskluzivnu priču o tome kako pomenuta marketinška agencija tvrdi da ima validan ugovor sa N/FSBiH.

Podsjetimo naš nogometni Savez ima potpisan uguvor i sa agencijom SportFive.

Upravo zbog ove činjenice Švicarci od bh. Saveza potražuju šest miliona eura obeštećenja.

Zvanični dopis trenutno se nalazi na protokolu u N/FSBiH, nakon čega će biti proslijeđen članovima Predsjedništva, koji bi trebali odlučiti kada će primiti predstavnike agencije Kentaro.

“Ne mogu komentarisati nešto što nisam vidio. Dopis je na protokolu i možemo o njemu razgovarati nakon što ga vidim”, rekao je za Oslobođenje predsjednik N/FSBiH Sulejman Čolaković.

“O agenciji Kentaro i njihovom zahtjevu za obeštećenje bilo je riječi i na sastanku izvršnog odbora u Tesliću. Prema mojim informacijama, poslali su zvanični zahtjev za sastanak i naravno da ćemo ih primiti. Građanska dužnost nam je da ih saslušamo, ali ne bih prejudicirao da li su njihiovi zahtjevi validni. Mžda su u pravu, možda I ne, vidjećemo”, rekao je Bogdan Čeko, predsjednik bh. Saveza.

Za razliku od članova Predsjedništva generalni sekretar N/FSBiH Munib Ušanović tvrdi da u Savez nije stigao nikakav dopis?!

“Ništa zvanično nije došlo. Nemam stim veze. To je u nekim okvirima pomenuto, ali smatram da je to samo ubacivanje kosti pred izbor generalnog sekretara”, smatra Ušanović.

Ukoliko se utvrdi da N/FSBiH zaista istovremeno ima dva validna ugovora, te da mora marketinškoj agenciji Kentaro isplatiti obeštećenje od šest miliona eura, jasno je da to znači i kraj sadašnjeg rukovodstva u Savezu ili barem onih koji su potpisali te ugovore.

Podsjetimo, Iljo Dominković je u martu 2008. godine potpisao ugovor o TV pravima sa agencijom SportFive, koja se trenutno nalazi na ekspertizi UEFA-e i FIFA –e, ito bez znanja članova Izvršnog odbora, koji su jedini mogli donijeti odluku o potpisivanju.

Obavljeni intervjui

U ponedjeljak je Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH obavio razgovor sa kandidatima za novog generalnog sekretara.

Kandidati su izlazili abecednim redom i govorili o svojoj viziji rada ukoliko bi dobili povjerenje.

Podsjetimo, kandidati za mjesto generalnog sekretara N/FSBiH su Fuad Čolpa, Risto Trivun, Munib Ušanović, Nihad Ovčina.

Odluku o novom generalnom sekretaru IO će donijeti 15. maja u Bihaću.

oslobođenje/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije