Švicarci se pridružili Francuzima, Albanci slavili i zadržali nadu

Radiosarajevo.ba
Švicarci se pridružili Francuzima, Albanci slavili i zadržali nadu
Posljednje kolo u grupi A na Evropskom prvenstvu u Francuskoj odigrano je večeras. Reprezentacija Francuske odmjerila je snage sa Švicarskom u Lilleu, a Rumunija i Albanija igrale su u Lyonu.

Švicarska je prva zaprijetila. U osmoj minuti susreta nakon kornera Pogba nije dobro reagovao, ali Djourou ne koristi njegovu grešku i ostaje bez promjene u Lilleu. Pogba je prvi zaprijetio i na drugoj strani. Šutirao je s 20-ak metara, a njegov udarac uz pomoć prečke brani Sommer.

Pokušao je Pogba i u 13. minuti susreta. Nakon kombinacije s Komanom lopta dolazi do Pogbe, ali je opet uspješniji Sommer. Fenomenalni Pogba pokušava i u 18. minuti susreta. Šutirao je s velike udaljenosti, a opet ga je zaustavila prečke Sommerovog gola.

Švicarska prijeti u 29. minuti susreta, ali je udarac Embola izblokiran. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Rodriguez, ali je umjesto pokušaja asistencije šutirao i na kraju pogriješio. Ostalo je bez golova nakon prvog poluvremena.

U nastavku susreta pokušao je Gignac u 53. minuti utakmice, ali njegov udarac bez mnogo problema zaustavlja Sommer. Odličnu priliku Francuzi su imali u 57. minuti susreta. Šutirao je Griezmann, ali je opet na mjestu fantastični golman Borussije Mönchengladbach. Odličnu priliku Francuska je propustila u 76. minuti. Šutirao je Dimitri Payet iz voleja, a opet je prečka saveznik Sommera. Ostalo je do kraja susreta bez promjene rezultata.

U drugom susretu Albanija je slavila protiv Rumunije rezultatom 1:0, a jedini pogodak postigao je Armando Sadiku. Tako su pored Francuza plasman u osminu finala izborili Švicarci. Francuska je prva sa sedam bodova, dva više od Švicarske. Albanija je treća sa tri boda, dok Rumunija ima jedan. Albanci tako moraju čekati rasplet u ostalih pet grupa i nadati se da će biti među četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Grupa A

Francuska - Švicarska 0:0 

Albanija - Rumunija 1:0 (Sadiku 44)

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije