Svi su ludi za Džekom

Radiosarajevo.ba
Svi su ludi za Džekom

Nogometni portal Football365 piše da je talijanski prvoligaš Napoli pokazao je velik interes za bh. 'dijamanta' Edina Džeku.

Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac naprosto briljira u dresu Wolfsburga, vodećeg tima njemačke Bundeslige. Nakon što je u posljednjem kolu (pobjeda protiv Borussije Dortmund 3-0) postigao dva gola i pridodao im asistenciju njegove se konto podigao na 22 prvenstvena gola i devet dodavanja koja su prethodili pogotku.

Brojke mu djeluju još impozantnije kada im se doda učinak iz Kupa UEFA-e (četiri gola, dvije asistencije), te DFB Pokala gdje je mrežu tresao šest puta.

Podsjetimo da Džeko ima ugovor s vodećim timom njemačke Bundeslige do 30. juna 2011. godine, te da transfermarkt.de njegovu vrijednost procjenjuje na 12.5 miliona eura.

Kako piše Dnevni avaz za Džeku je zainteresovan i Chelsea. Naš reprezentativac potvrdio je za ovaj list zainteresovanost londonskog kluba za njegove usluge, ali još uvijek su timovi jako daleko od dogovora.

Džeko je već i ranije potvrdio da se zbog odlaska Felixa Magatha povećale šanse za njegov odlazak u neki veći klub. Bivši nogometeaš Željezničarai i Teplica bio je spreman ostati u Wolfsburgu ukoliko bi i Magath ostao, a Vukovi osvojili prvenstvo, ali sada je njegov odlazak sve je izvjesniji.

Napoli i Chelsea su samo nastavili niz zainteresiranih za Džekine usluge. Svjetski mediji pisali su da se na toj listi nalaze Manchester United, Arsenal, Portsmouth, Blackburn, Sunderland, Marseille, Lyon, Villarreal, Atletico...

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije