Svi prvoligaši dobili licence za novu sezonu

Radiosarajevo.ba
Svi prvoligaši dobili licence za novu sezonu

Komisija za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza okončala je postupak licenciranja za predstojeću nogometnu sezonu (2012/2013.). Licence za Prvu ligu dobilo je 14 klubova od kojih će 12 sljedeće sezone igrati Prvu HNL, objavljeno je na konferenciji za novinare nakon današnje sjednice Izvršnog odbora HNS-a. 

Inače, u prvostepenskom postupku licence za Prvu ligu i Uefa natjecanja za sezonu 2012/2013. dobila su samo tri kluba: Dinamo, Lokomotiva i Zagreb.

Licence za UEFA natjecanja dobili su svi hrvatski klubovi koji će sljedeće sezone sudjelovati u europskim kupovima - Dinamo, koji će u kvalifikacije za Ligu prvaka, te Hajduk, Slaven Belupo i Osijek, koji idu u kvalifikacije Europske lige.

Neispunjavanje financijskih kriterija bio je glavni razlog za neizdavanje licenci u prvom stupnju. Za dobivanje licence za Prvu ligu i Uefa natjecanja klubovi, osim financijskih kriterija, moraju ispuniti sportske, infrastrukturne, pravne, te kriterije koji se odnose na administraciju i stručno osoblje.

Nova sezona Prve HNL počinje 21. jula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije