Sveci postali šesti engleski klub u vlasništvu Kineza

Radiosarajevo.ba
Sveci postali šesti engleski klub u vlasništvu Kineza
Southampton je prodan za 231 milion eura i tako su Sveci sa St. Mary'sa postali šesti engleski klub koji je u vlasništvu Kineza.

Kineski biznismen Jisheng Gao i njegova porodica kupili su 80 posto dionica Southamtona, dok je preostalih 20 posto ostalo u vlasništvu Katharine Liebherr.

Liebherr je istakla kako je porodica Gao svjesna ambicija i ciljeva Southamptona, dok će na čelu kluba ostati Ralph Krueger.

"Ovo je početak jednog velikog i novog poglavlja za Southampton", rekla je Liebherr.

Gao će tako postati šesti Kinez koji je valsnik jednog fudbalskog kluba u Engleskoj. Pored Southamptona kineske vlasnike imaju i Aston Villa, Birmingham, Wolves, Reading i West Bromwich Albion.

"Počastvovan sam što ću postati jedan od partnera u Southamptonu. Posebno što ću raditi s Katharinu Liebherr koja je sa svojim ocem napravila velike stvari za klub. Zajedno imamo strast i motivaciju da osiguramo napredak kluba i izgradimo jedno novo poglavlje", rekao je Gao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije