Sve o novom sistemu takmičenja u Premijer ligi BiH

Radiosarajevo.ba
Sve o novom sistemu takmičenja u Premijer ligi BiH
Premijer liga BiH u kojoj će ove sezone nastupati 12 klubova počet će 23. jula.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH u mjesecu junu prihvatio je prijedlog Takmčarske komisije da se Liga 12 igra po sistemu Lige za prvaka i Lige za opstanak.

Prvi dio u kojem će se odigrati 18 kola završava utakmicama koje će biti odigrane 3. i 4. decembra. Sezona se nastavlja u posljednjem vikendu februara, pa će 19. kolo biti odigrano 25. i 26. februara 2017. godine.

Regularni dio sa 22 kola završava 18. marta 2017. godine.

Klubovi će prenositi sve bodove iz prvog u drugi dio takmičenja.

Nastavak u Ligi za prvaka i Ligi za ostanak, odnosno njihovo prvo kolo planirano je za 1. i 2. aprila 2017. godine, a posljednje kolo planirano je za 27. maj 2017. godine, kada ćemo dobiti ime prvaka, potom imena ekipa koje su ostvarile plasman u evropska takmičenja kroz premijerligaško takmičenje, te imena dvije ekipe koje će napustiti Premijer ligu BiH.

Također, bitna izmjena je ta da Kup BiH neće više zatvarati sezonu, a finale najmasovnijeg takmičenja planirano je za 10. odnosno 17. maj 2017. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije