Svakog ljeta frka s Malcomom: Zenit se pravda, pogledajte svojim očima i uvjerite se

Radiosarajevo.ba
Svakog ljeta frka s Malcomom: Zenit se pravda, pogledajte svojim očima i uvjerite se
Foto: Sport.ru / Navijači Zenita

Svakog ljeta je neka frka s Malcomom, a brazilski fudbaler je i ovog ljeta u centru pažnje. Prošle godine je bio "Malcom in the middle" (Malcom u sredini, ime američke serije op. a.), a ovog ljeta prolazi kroz nešto što niti jedan fudbaler ne bi trebao doživjeti.

Podsjetimo, Brazilac je prošleg godine sve dogovorio s Romom, pružio ruku, a onda je u posljednji trenutak odlučio "izraditi" Vučicu i potpisati za Barcelonu. Precijenio se. Već ovog ljeta morao je napustiti Nou Camp.

Novi klub Brazilca je Zenit, a već nakon prvog nastupa u dresu ruske ekipe opet je u centru pažnje. I dok su mu prošle godine mnogi zamjerili, sada je većina (onih normalnih) na njegovoj strani.

Zenit je poznat kao klub čiji navijači su desno orijentisani, a prema tampnoputim fudbalerima nikada nisu bili blagonakloni, pa makar se oni zvali Axel Witsel i Hulk.

Sport.ru objavio je nakon debija Malcoma u dresu Zenita fotografiju na kojoj se vidi sarkastična poruka navijača za upravu: "Hvala Upravi što poštuje klupsku tradiciju".

Potom je Zenit objavio videoprilog na kojem je ulazak Malcoma u igru pozdravilo preko 50.000 navijača uz poruku "54.078 navijača zajedno pozdravalja našeg novog fudbalera Malcoma. Pogledajte sami, a ne kroz oči drugih", poruka je iz St. Petersburga.

Već su krenule spekulacije o eksprenom odlazku Malcoma iz Rusije... 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije