Svaka čast: Klub mu dao otkaz zbog podrške Palestini, on dobio tužbu i novac donira djeci u Gazi

0
Radiosarajevo.ba
Svaka čast: Klub mu dao otkaz zbog podrške Palestini, on dobio tužbu i novac donira djeci u Gazi
Foto: Picture Alliance / Anwar El Ghazi

Nakon što je dobio sudsku tužbu protiv njemačkog bundesligaša Mainza, nizozemski fudbaler Anwar El Ghazi (29) donirat će 500.000 eura (977.875 miliona KM) za pomoć djeci u Gazi.

Nizozemac je sredinom jula dobio sudsku tužbu protiv Mainza koji mu je uručio otkaz nakon njegovih objava na društvenim mrežama u kojima je pružio podršku Palestincima u sukobu Izraela i Hamasa.

Mainz je prvobitno suspendovao El Ghazija, a zatim u novembru raskinuo ugovor nakon njegovih objava na društvenim mrežama. Nizozemski napadač marokanskih korijena je poručio kako ne može šutjeti, dodavši da nema opravdanja za ubistvo hiljada djece u Gazi.

Ko je Mirza Duran, osumnjičeni za svirepo ubistvo na Ciglanama? Upravo je stigao u zatvor u Zenicu

Ko je Mirza Duran, osumnjičeni za svirepo ubistvo na Ciglanama? Upravo je stigao u zatvor u Zenicu

Nizozemac je podnio tužbu, a sud je presudio u njegovu korist. Njemački mediji su objavili kako mu Mainz mora isplatiti plaću za proteklih devet mjeseci, u ukupnom iznosu od 1.7 miliona eura (3,32 miliona KM). Pola miliona El Ghazi će donirati djeci u Pojasu Gaze.

"Želim zahvaliti Mainzu na dvije stvari. Prvo, za značajnu finansijsku isplatu, od koje će 500.000 eura otići na finansiranje projekata za djecu u Gazi. Drugo, što su učinili da se moj glas za potlačene i bezglasne čuje glasnije u pokušajima da me ušutkaju", napisao je na platformi X.

El Ghazi će karijeru nastavitu u velškom Cardiff Cityju, a tokom karijere je igrao i za Ajax, Lille, PSV, Aston Villi i Evertonu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije