Sušić: Ponosan sam na igrače

Radiosarajevo.ba
Sušić: Ponosan sam na igrače


Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je bez pogodaka u prvom susretu baraža protiv Portugala u Zenici.

Portugalci su bili favoriti u ovom susretu, a prolaz na Evropsko prvenstvo morat će tražiti 15. novembra u Lisabonu.

"Oni su jaka ekipa. Stvorili su nam dosta problema. Kad u svakoj ekipi imaš po jednog vrhunskog igrača teško je igrati. Ovaj rezultat je sasvim realan. Oni su imali svoje šanse i mi svoje. Ovaj rezultat je takav vjerovatno zato što je loš teren", rekao je selektor Safet Sušić za BHT1.

"Znaju oni da imamo tehnički jake igrače. Oni nas respektuju isto onoliko koliko i mi njih", rekao je Pape i dodao: "Bez obzira na rezultat u Lisabonu, ja moram istaći da sam ponosan na ove momke."

Jahić: Možemo biti zadovoljni

"U ovoj fazi je najbitnije da ne primimo gol. Možemo biti zadovoljni sa ovim rezultatom. Ranije smo očekivali da će pobjednik biti riješen u Lisabonu, tako će i biti", rekao je Sanel Jahić nakon susreta.

Zahirović: Ova selekcija zaslužuje da ode na Euro

Mladi Adnan Zahirović, koji je veći dio susreta odigrao na poziciji desnog bočnog, zadovoljan je remijem u prvom susretu. Zajedno sa saigračima iz odbrane uspjeli su zaustaviti najboljeg portugalskog igrača Cristiana Ronalda.

"Svi znamo ko je Ronaldo i kakav je igrač i to se dokazalo. Ovo je najrealniji rezultat. Sada idemo tamo da vidimo šta će se desiti", rekao je Zahirović i dodao: "Tamo će biti drugačija atmosfera. Biće više njihovih navijača, ali se nadam da će biti i naših. Ova selekcija zaslužuje da ode na Euro", rekao je za BHT1 Zahirović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije