Sušić: Ovi momci zaslužuju da idu na Euro

Radiosarajevo.ba
Sušić: Ovi momci zaslužuju da idu na Euro


Iako reprezentacija BiH nije izborila direktan plasman na Euro 2012, nakon remija sa Francuskom, u Parizu, 1:1, selektor Safet Sušić kazao je da je poseban na svoje igrače.

Pape je problematizirao i penal koji je sviran Francuzima.

"Čudno mi je bilo kada sam vidio da je sudija pokazao na bijelu tačku, iako je bilo kontakta isti je bio van šesnaest metara“, smatra trener „Zmajeva“.

Sušić, kao i svako ko je gledao utakmicu, jasno uviđa da smo nadigrali Francuze, ali da smo fizički pali u drugom poluvremenu.

„Imali smo neke pehove, Hasagić je morao ostati u svlačionici, Mujdža je morao izaći iz igre. Nemam šta zamjeriti momcima, ostaje nam baraž. Ova generacija zaslužuje plasman na Evropsko prvenstvo", kazao je Sušić.

Dodaje da ovaj baraž ne treba porediti s onim prije dvije godine, kada nas je izbacio portugal.

"Ovo nije ista reprezentacija kao prije dvije godine kada smo igrali sa Portugalom. Možemo igrati sa svima. Fudbal je takva igra, ali nikada se ne bih volio plasirati na ovakav način. Ovo nije kraj, vjerujte da će nas nakon ove utakmice više cijeniti. U baražu će igrači biti još više motivisani zbog ove nepravde i nadam se da ćemo igrati na Evropskom prvenstvu", kazao je Sušić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije