Sušić objavio spisak za Grčku i Litvaniju

Radiosarajevo.ba
Sušić objavio spisak za Grčku i Litvaniju
 
Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić, objavio je spisak fudbalera za predstojeće susrete s Grčkom i Litvanijom. Jedino novo ime je defanzivac Kortijka Ervin Zukanović, koji će konačno debitovati za nacionalni tim. 
 
Veliki hendikep mogao bi biti izostanak Miralema Pjanića koji je ozlijeđen, premda postoje šanse da ponajbolji bh. fudbaler zaigra od prve minute.
 
Pozive su iz BH Telecom Premijer lige dobili Muamer Svraka iz Željezničara, Ivan Sesar iz Sarajeva i Asmir Avdukić iz Borca.
 
''Odlučio sam se za iste igrače, s izuzetkom Zukanovića, za kojeg  sam ranije rekao da je samo pitanje kada će dobiti poziv. U Atini ćemo pokušati da ostvarimo dobar rezultat, ali  ne želim obećavati da ćemo osvojiti bod ili pobijediti. Imamo dobru ekipu, dobro smo otvorili kvalifikacije, ali u susretu s Grcima mislim da je sve moguće. Nama je mnogo bitnija utakmica s Litvanijom koju  moramo da pobijedimo'', kazao je selektor Sušić.
 
Kompletan spisak: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Asmir Avdukić, Emir Spahić, Mensur Mujdža, Toni Šunjić, Ognjen Vranješ, Ervin Zukanović, Ivan Sesar, Sejad Salihović, Miroslav Stevanović, Muamer Svraka, Muhamed Bešić, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Senad Lulić, Haris Medunjanin, Avdija Vršajević, Senijad Ibričić, Edin Džeko i Vedad Ibišević. 
 
Utakmica s Grčkom igraće se 12. oktobra, dok je susreta s Litvanijom na rasporedu četiri dana kasnije.
 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije