Sušić objavio spisak, ulaznice za Francusku preskupe

Radiosarajevo.ba
Sušić objavio spisak, ulaznice za Francusku preskupe

Safet Sušić (Foto: Samir Cacan/radiosarajevo)

Na konferenciji za novinare koja je održana u prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine selektor Safet Sušić objavio je spisak igrača na koje će računati u kvalifikacionim mečevima sa Luksemburgom i Francuskom.

Selektor je uputio pozive:
golmani: Kenan Hasagić, Asmir Begović, Ibrahim Šehić,
odbrana: Emir Spahić, Safet Nadarević, Sanel Jahić, Adnan Mravac, Boris Pandža, Mensur Mujdža, Ognjen Vranješ, Gordan Bunoza
vezni red: Elvir Rahimić, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Haris Medunjanin, Senad Lulić, Semir Štilić,
napad: Edin Džeko, Vedad Ibišević, Zlatan Muslimović, Ermin Zec, Senijad Ibričić.

Selektor Sušić je u susret sa Luksemburgom najavljivao ući sa tri napadača, ali nakon probe protiv Katara odustao je od te opcije.

"Primjetio sam da u takvoj formaciji onda ti fali jedan igrač u sredini terena", rekao je Sušić i dodao da ozbiljno računa na Ibričića, te će vjerovatno dobiti šansu u Luksemburgu.

Okupljane reprezentativaca predviđeno je za 30. avgust u hotelu Hercegovina. Zmejevi će u Luksebmurg letjeti čarter letom iz Sarajeva 2. septembra, a dan kasnije igra se susret protiv ove selekcije.

Šehić, Vranješ i Bunoza na raspolaganje Tuliću

Kako je rekao selektor Safet Sušić vjerovatno će Vranješ, Bunoza i Šehić nakon drugog treninga sa A selekcijom biti stavljeni na raspolaganju selektoru mlade reprezentacije.

"Meni u Luksemburgu ne treba više od 19 igrača. Nisam htio da uzimam više igrača jer ne želim da povedem 22 igrača i da na dan utakmica četiri igrača pošaljem na tribinu. Do promjene će doći jedino ako se neko povrijedi, ali mi je važnije da igraju za mladu reprezentaciju nego da sjede na klupi protiv Luksemburga. Oni će se, kada se završi utakmica protiv Italije, ponovo priključiti nama", rekao je Safet Sušić.

Selektor je dodao da očekuje da do kraja sedmice u N/FSBiH stigne dozvola iz FIFA-e i UEFA-e za nastup Mensura Mujdže.

O novim igračima među Zmajevima...

Novi igrači koji su dobili poziv za A selekciju su Vranješ, Bunoza i Lulić.

Ognjen Vranješ je trenutno član moldavskog Sheriffa.

"Vranješ igra na poziciji desnog bočnog. Mlad je igrač i ima svoje kvalitete. Možda jedini igrač koji će igrati u Ligi prvaka od svih naših igrača, uz Pjanića.", rekao je Sušić.

Mladi odbrambeni igrač Wisle iz Krakowa Gordan Bunoza novo ime u redovima Zmajeva.

"Bunoza je promijenio klub. Ja sam ga nekoliko puta gledao. Igra stopera. Mi imamo dosta stopera, ali on je jedini ljevak. svi ostali koji igraju Spahić, Nadarvić, Jahić i Mravac svi su dešnjaci, on je jedini ljevak. Kad sam htio da ga zovem želio sam prvo da imam informaciju da li igra u klubu", rekao je Sušić.

Senad Lulić se nameće kao idealno rješenje za lijevu stranu.

"Gledao sam ga na ovoj posljednjoj utakmici, a i od inormacija koje sam dobio od njegovog trenera vidi se da je dobar igrač. Ipak, može biti malo riskantno odmah ga gurnuti u vatru. Luksemburg, sa druge strane nije toliko težak protivnik, a nije nemoguće da neki debitant počne. Ako se pokaže na treningu i ako zasluži da igra, igrat će. Meni je u interesu da igraju najbolji", rekao je Sušić.

Potvrđena cijena ulaznica za Francusku

Na konferenciji je potvrđena i cijena ulaznica za okršaj sa Francuskom na stadionu "Asim Ferhatović" u Sarajevu. Naime, cijena ulaznica za zapadnu i istočnu tribinu košta čak 40 KM, a za jug i sjever po 20 KM.

Savez će u prodaju pustiti 28.000 utakmica, a moći će se kupiti od 30. avgusta na svadeset pet prodajnih mjesta u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Članovi Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine smatraju da cijene ulaznica nisu previsoke.

"Cijene ulaznica smo formirali na bazi ulaznica koje su bile za utakmice sa Španijom, Belgijom i Turskom u prošlim kvalifikacijama kada smo igrali u Zenici. Cijene su bile iste, tako da ne vidim razloga da sada bude nekih reakcija jer je to samo preslikano u odnosu na prošle kvalifikacije", rekao je generalni sekretar N/FSBiH Jasmin Baković.

Vezano: Preskupe ulaznice za susret BiH i Francuske

samir, radosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije