Sušić objavio spisak, Bičakčić novi Zmaj

Radiosarajevo.ba
Sušić objavio spisak, Bičakčić novi Zmaj
/ FOTO: Damir Hajdarbašić, Radiosarajevo.ba

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić saopćio je na današnjoj press konferenciji imena igrača koji će dres reprezentacije nositi u prijateljskom meču sa Sjedinjenim Američkim Državama...

Na spisku je 20 igrača, a novo ime je Ermin Bičakčić koji nema pasoš, ali će moći igrati jer je riječ o prijateljskoj utakmici.

''Igrači koji nemaju klub neće igrati za reprezentaciju. To je moj stav i od toga neću odstupiti. Zbog toga na spisku nema Senijada Ibričića i Ivana Sesara, čim pronađu klub bit će u užoj konkurenciji za nacionalni tim'', kazao je selektor Sušić, osvrnuvši se i na kvalitet reprezentacije SAD-a.

''Dobar su tim. Mislim da će u godinama koje slijede postati prava fudbalska sila. Vodi ih selektor koji je nekada bio odličan igrač. Očekujem dobru utakmicu'', dodao je Pape. 

Na Papetovom spisku se nalaze:

Golmani: Asmir Begović, Asmir Avdukić, Irfan Fejzić

Odbani igrači: Emir Spahić, Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Mensur Mujdža, Ervin Zukanović,

Vezni igrači: Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Senad Lulić, Sejad Salihović, Adnan Zahirović, Elvir Rahimić, Haris Medunjanin, Muamer Svraka, Miroslav Stevanović, Avdija Vršajević

Napadači: Ibišević, Džeko i Višća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije