Sušić o 'slučaju Ahmedhodžić': "Bruka je da se otac oglašava, ali te stvari ni ja ne bih tolerisao"

2
Radiosarajevo.ba
Sušić o 'slučaju Ahmedhodžić': "Bruka je da se otac oglašava, ali te stvari ni ja ne bih tolerisao"
Foto: AA / Safet Sušić

Bivši selektor bh. reprezentacije, Safet Sušić (69), govorio je o proteklim utakmicama Zmajeva u Ligi nacija protiv Nizozemske (2:5) i Mađarske (0:0), a dotakao se i slučaj Anela Ahmedhodžića, kojem su zatvorena vrata državnog tima nakon što se odlučio privremeno oprostiti.

"Nisam gledao posljednje dvije utakmice, samo sam vidio rezultat i sažetak. U prvoj rezultat jeste previsok, ali izgubiti od Nizozemske i to u gostima, nije katastrofa. Koliko je moglo biti bolje, toliko je i gore jer su oni imali još mnogo dobrih šansi. U ovom trenutku naša reprezentacija možda više i ne može, treba biti realan. Najvažnije je da se nismo obrukali skroz", rekao je Sušić za portal Reprezentacija.ba.

Potom se osvrnuo na Ahmedhodžića i dramu s njegovim ocem Mirsadom, koji ga se javno odrekao.

Meteorolog čije prognoze prati cijeli region objavio kakvo nas vrijeme čeka narednih dana

Meteorolog čije prognoze prati cijeli region objavio kakvo nas vrijeme čeka narednih dana

"A što se tiče ovog momka iz Sheffielda… Po meni i vi novinari griješite. Nisam nikada vidio kada neki igrač ima problem da se zove njegov otac, brat, supruga. Karikiram. Bruka je da se jedan otac oglašava uopće kada su te stvari u pitanju. On je s tim imao problema i ranije kada je selektor bio Hadžibegić. Sigurno je da se radi o jako dobrom igraču, kada si trener nekada moraš i zažmiriti na neke stvari, ali nedisciplina, nejavljanje na telefon…, to su stvari koje ne bih tolerisao ni ja. Nadam se da se neće mnogo osjetiti njegovo odsustvo", kazao je Sušić.

Kompletan razgovor Sušića za Reprezentacija.ba pročitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije