Sušić: Igrat ćemo ofanzivno, ja ne znam drugačije

Radiosarajevo.ba
Sušić: Igrat ćemo ofanzivno, ja ne znam drugačije


Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak igra prvi susret dodatnih kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Tim povodom danas je održana konferencija za novinare gdje su se prisutnima obratili selektor Safet Sušić i kapiten Emir Spahić.

Odmah na početku konferencije selektor je istakao da ne može reći sastav za sutrašnju utakmicu.

"Imam dosta dilema, jer nije lako ostati bez tri standardna odbrambena igrača. Da je to po jedan igrač na svakoj liniji bilo bi mnogo lakše. Ovako od četiri igrača kada ti ostane samo kapiten, teško je naći rješenje", rekao je Sušić.

"Ronaldo je jedan od dva najbolja igrača na svijetu. Mene da pitate ko je najbolji on ili Messi, ja ne bih mogao odgovoriti. Ipak, ne igramo tenis, jedan na jedan. Igramo jedanaest protiv jedanaest. Neka on bude u formi, ali da ostali njihovi igrači odigraju slabo, pa ćemo vidjeti koji će rezultat biti", rekao je Sušić.

"Dosta igrača je došlo. Nije to više ista ekipa. Oni igrači koji su ostali su dosta napredovali Mnogo smo bolji nego prije dvije godine. Ni oni nisu isti od prije dvije godine. Njima nije Ronaldo igrao. Sada igra. Što se tiče terena isti je i za nas i za njih. Vidjelo se u Francuskoj kako igramo po dobrom terenu. Ja bih volio da sutra u Zenici bude dobar teren, ali na žalost neće biti", rekao je Sušić i dodao da će se odluka o prolasku donijeti u Lisabonu, bez obzira na rezultat iz prve utakmice.

O taktici....

"Mi uvijek igramo otvoreno. Nađite utakmicu gdje smo igrali zatvoreno. Gdje smo ostali pozati i čekali kontranapad. Mi to niti možemo da igramo niti bih znao sastaviti ekipu u koja će igrati na kontre. To za mene nije fudbal. Mi nikada ne igramo sa jednim napadačem. Imamo takve igrače koji uvijek idu 'gore' i mi svaki put u napadu imamo četiri-pet igrača u napadu. E sad, da li ćemo početi sa dva klasična napadača to ćemo da vidimo. Još uvijek nisam odluku donio. Konsultovat ću moje igrače, da zajedno nađemo rješenje i da sutra neđamo ekipu koja može da igra dobro i ostvari dobar rezultat", rekao je Sušić.

"Naša prednost je naša publika. Nikada nas nisu iznevjerili. Pomogli su nam dosta puta. Domaći teren i naša publika bi mogli biti presudni", rekao je Safet Sušić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije