Sušić: I oni su htjeli izbjeći nas

Radiosarajevo.ba
Sušić: I oni su htjeli izbjeći nas


Safet Sušić, selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine želio je izbječi Portugal u baražu. Njegove želje na žalost nisu ispunjene pa će Zmajevi u baražu igrati upravo protiv ove ekipe sa Pirinejskog poluostrva.

"Šta se može. Nismo imali sreće. Htjeli smo ih izbjeći, ali… Da je bar revanš kod nas", rekao je za SCsport Pape i dodao: "Nisu ni oni zadovoljni. Upravo sam u društvu njihove delegacije. I oni su htjeli izbjeći nas."

Selektor Safet Sušićsmatra da Portugalci nisu jači u odnosu na baraž prije dvije godine.

"Portugalci su brzi, tehnički igraju dobro i potrebna mi je sto posto spremna ekipa. Ako budemo plakali nećemo ništa dobiti. Treba se okrenuti utakmici, pronaći zamjene i izaći igrati. Nismo ista reprezentacija kao prije dvije godine. Imamo iskustva, bolji smo nego prije dvije godine, a ne vjerujem da su Portugalci jači nego u baražu za SP. Ronaldo? Igrao je protiv Danske, pa su izgubili. Dobit ću kasetu s te utakmice, gledat ću, ali ne vjerujem da će biti tajni. Upoznat će i oni nas", rekao je za SCsport Safet Sušić.

Misimović: Portugal je dobar, ali mi imamo svoje kvalitete

Slično razmišlja i kreator igre našeg državnog tima Zvjezdan Misimović.

"Puno je vremena prošlo od tog meča i nadam se da ćemo biti bolji na terenu nego tada. Mi smo nakon dvije godine koliko je prošlo potpuno nova ekipa, baš kao i Portugal, tako da se nema razloga vraćati na tu utakmicu jer će sada stvari biti sigurno drugačije. Definitivno je jasno da je ovo najteži protivnik od svih onih koji smo mogli dobiti, ali budite svjesni da smo dobili mnogo iskustva, te da smo već šest utakmica bez poraza i da u posljednje vrijeme imamo odlične rezultate", rekao je za portal Reprezentacija.ba Misimović.

"Portugal je dobar, ali mi imamo svoje kvalitete i šanse da prođemo objektivno postoje", dodao je Misimović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije