Supić: Ostavit ćemo srce na terenu

Radiosarajevo.ba
Supić: Ostavit ćemo srce na terenu

Sati i minute se broje do utakmice subotnje utakmice u Lisabonu. Reprezentacija Bosne i Hercegovine već dva dana se priprema na jadranskoj obali u Novom Vinodolskom.

Selektor Blažević priprema i uigrava 26 ratnika koji će mu biti na raspolaganju u utakmici protiv Portugala.

Supić ili Begović

Gotovo čitave kvalifikacije, Blažević je muku mučio sa pozicijom golmana a čini se ništa manje problema neće imati ni ovaj put. Kenan Hasagić, Ćirin prvi izbor kako je to on izjavio izgleda nije spreman za meč u Portugalu pa je pitanje koga na gol?

Nemanju Supića ili Asmira Begovića? Ruku na srce, da Nemanje nije sada bi smo vjerovatno razmišljali koga ćemo dobiti u grupi kvalifikacija za evropsko prvenstvo jer ne treba zaboraviti da je Supić stao na gol reprezentacije BiH kada je bilo najteže, u Belgiji te sjajno odradio posao u pobjedi od 4-2, maestralnu partiju na golu Supić je pružio i protiv Turske na Bilinom Polju kada je nekoliko puta odbranio gotovo nemoguće te naš tim spasio poraza.

Ipak, veliki problem predstavlja Supićevo nebranjenje u Timisoari gdje se još nije dokazao za poziciju prvog golmana ali Supić nije branio ni prije utakmice sa Turskom kada je trenirao sa ekipom Željezničara. Očigledno je da Nemanja pravu šansu dobija u reprezentaciji. Sa druge strane, Asmir Begović brani u velikoj formi u engleskom Ipswichu ali postavlja se pitanje da li je Begović spreman za utakmice života kao što je naredna u Portugalu.

Supić: Neka brani ko bude bolji

„Potpuno je nebitno da li ću na gol stati ja ili neko drugi. Bitan mi je samo rezultat reprezentacije i to je ono zbog čega smo svi ovdje. Neka brani ko bude bolji i onaj ko zasluži. Ako selektor odluči meni dati šansu, obećavam da ću dati sve od sebe za što bolji rezultat“, rekao je Nemanja Supić za Sportin.ba.

Na pitanje kakva atmosfera vlada u reprezentaciji, Supić je odgovorio:

„Atmosfera je zaista super, kao i svaki put kada dođemo na okupljanje. Okupljanje reprezentacije je nešto posebno. Sve je na vrhunskom nivou, a ponavljam, svima nam je jasno da smo tu samo zbog jednog, a to je plasman na svjetsko prvenstvo, bila bi to velika stvar. Želimo otići na mundijal i usrećiti naše navijače“, kazao je Nemanja.

Emrea, Ardu, Senturka, Dembelea, Soncka, bravuroznim odbrana dovodio je do ludila, na redu su Portugalci....

„Svi mi odlično znamo kakva je Portugal ekipa, sama imena timova u kojima njihovi igrači igraju pokazuju o kakvoj se reprezentaciji radi. Ali, oni ne znaju za nas, a tek će imati priliku da upoznaju Bosnu i Hercegovinu. Neće im biti lako, svako ko istrči na teren će ostaviti srce u Lisabonu za uspjeh reprezentacije.“

sportin/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije