Sunderland želi 'Bosanski dijamant'

Radiosarajevo.ba
Sunderland želi 'Bosanski dijamant'

Londonski dnevnik piše da bi premierligaški klub Sunderland ovog ljeta svoje redove rado ojačao bosansko-hercegovačkim reprezentativcem i nogometašem Wolfsburga Edinom Džekom (23).

Telegraph navodi da se predsjednik Sunderlanda Nial Quinn, nekadašnji centarfor reprezentacije Republike Irske, sprema upustiti u borbu s konkurencijom za 12 miliona funti vrijednog napadača.

Bosanac je impresionirao trenera Sunderlanda Rickyja Sbragiju, koji ga je pratio u subotu tokom gostujuće pobjede BiH protiv Belgije (4:2) u kvalifikacijskom dvoboju za SP.

Pozornost Sunderlanda privukao je izvrsnim igrama za Wolfsburg, ali problem bi mogla biti činjenica što interes za njega od premierligaških klubova pokazuju još Arsenal i Fulham.

Iako je trenutno prva i osnovna preokupacija Sunderlanda izboriti opstanak u Premiershipu (trenutno 14. na tabeli), Quinn gleda i u budućnost.

"Naš je cilj na kraju sezone ne biti među tri posljednjeplasirana kluba. Moramo također gledati i dugoročno. Namjera nam je ustabiliti su u gornjoj polovici ljestvice engleskih prvoligaša", izjavio je Quinn dodavši:

"Nadam se da ćemo ubuduće lakše privlačiti vrhunske nogometaše k nama. Uspijemo li sačuvati prvoligaški status i ove godine, igrat ćemo u elitnom razredu i treću sezonu zaredom, a to nije mala stvar."

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije