Sudija koji je priveden u Bijeljini u aferi starlete Tijane Ajfon sudi finale Lige prvaka

1
Radiosarajevo.ba
Sudija koji je priveden u Bijeljini u aferi starlete Tijane Ajfon sudi finale Lige prvaka
Foto: Screenshoot / Kolaž / Slavko Vinčić i Tijana Ajfon

Finale ovosezonske nogometne Lige prvaka između Borussije iz Dortmunda i Reala iz Madrida koji će se igrati 1. juna na Wembleyu sudit će Slovenac Slavko Vinčić, objavila je UEFA.

Arbitar iz Slovenije koji je prije četiri godine saslušan kao svjedok, nakon "druženja" sa srbijanskom starletom Tijanom Ajfon. Tokom maja 2020. godine, policija je sprovela akciju "Kristal", kada je u jednoj vikendici u Bijeljini privedeno 36 lica, među kojima su se našli i slovenački arbitar, kao i srbijanska starleta Tijana Ajfon.

Policija je tada u vikendici pronašla drogu, oružje ali i hrpu novca. Kako se navodi, policija je pronašla 10 pištolja, 14 paketića kokaina, tri pancira, na desetine mobilnih telefona i laptopova, ali i 20.000 konvertibilnih maraka u kešu.

Ekstremna desnica u Francuskoj ostvarila je historijski uspjeh, ali daleko je od gotovog

Ekstremna desnica u Francuskoj ostvarila je historijski uspjeh, ali daleko je od gotovog

Arbitar Slavko Vinčić se branio riječima kako je slučajno dospio tu i da je samo na poslovnom sastanku. Sudija je nakon informativnog razgovora pušten na slobodu, a Tijana Maksimović (Tijana Ajfon) je nakon priznanja osuđena na godinu dana zatvora zbog organizovanja prostitucije.

Vinčić je kasnije izjavio da je na zabavu stigao na poziv prijatelja nakon poslovnoga sastanka, te da je ubrzo uvidio da je počinio veliku grešku. U njegovu je obranu stao i Vlado Šajn, čelnik slovenskih sudaca, koji je za tamošnje medije kazao da se Vinčić samo našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.

No to nije uticalo na Vinčića koji je i dalje uživa veliko povjerenje UEFA, ali i FIFA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije