Sudar velikana na Emiratesu

Radiosarajevo.ba
Sudar velikana na Emiratesu

U utorak se igra prva uzvrtana utakmica polufinala Lige prvaka između Arsenala i Manchester Uniteda.

Crveni vragovi su u prvom ogledu slavili s 1:0 pogotkom Jamiea O'Sheae.

Oba tima u ogled ulaze na krilima lakih premierligaških pobjeda tokom proteklog vikenda. United je bez većih problema slavio na Riversideu protiv Middlesborugha sa 2:0, dok je Arsenal bio još uvjerljiviji protiv Portsmoutha te je s tri komada pozdravio domaćine na Fratton Parku.

Vragovi imaju motiv za odbranu naslova prvaka Evrope koji niko u modernoj istoriji Lige prvaka nije uspio da ostvari.

Arsenalov možda i najveći problem je što Andrej Aršavin ne može igrati u Ligi prvaka. Da je on u sastavu, United bi se našao u velikim problemima. Ovako, Wenger ima puno manje opcija u napadu.

"Igramo kod kuće. Imamo odlične rezultate na domaćem terenu. Za mnoge smo autsajderi, ali vjerujem da možemo u finale. Za nas ne postoji nemoguća misija. To se ne bi promijenilo niti da United povede na našem stadionu", dodaje Wenger.

Statistički, Wenger je u pravu. Arsenal je na svom terenu primio tek dva pogotka u posljednjih 13 susreta. Također, 24 utakmice su bez poraza na domaćem terenu. Vremenski, pet sezona nisu izgubili domaću utakmicu u Ligi prvaka!

Ferguson: Moramo zabiti

Menadžer Manchester Uniteda svjestan je da njegov tim dolazi s velikom prednošću. 1:0 je dobra prednost, a s jednim gostujućim pogotkom pretvara se u gotovo nenadoknadivu.

"Moramo pokušati zabiti pogodak. Mislim zapravo da moramo zabiti jer bi to onda bila velika prednost. Arsenal bi tada trebao zabiti tri. U prednosti smo i jedan korak udaljeni od finala u Rimu", rekao je Sir Alex dodajući kako će utakmica biti vrlo tvrda te da bi mogla otići i u produžetak.

Manchester United nema dobra iskustva s evropskim utakmicama kada je u uzvrat ulazio s prednošću od 1:0. Igrali su tri puta, samo jedanput prošli i to 1968. godine kada su izbacili Real iz Madrida.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije