Subašić: Pobijedit ćemo Portugal

Radiosarajevo.ba
Subašić: Pobijedit ćemo Portugal
EPA / Subašić brani
Fudbalska reprezentacija Hrvatske nikada do sada nije pobijedila Portugal, ali je golman Danijel Subašić uvjeren da to mogu učiniti u osmini finala Evropskog prvenstva.

Golman hrvatske reprezentacije smatra da u ovoj utakmici nema favorita, ali i da Hrvatska može proći dalje. “U subotu neće biti favorita, odlučivat će sitnice. Mi smo puni optimizma i ako odigramo na dosadašnjem nivou, bit će dobro. Ova generacija će srušiti portugalski kompleks”, rekao je Subašić.

Da Island nije pobijedio Austriju golom u petoj minuti sudijske nadoknade, upravo bi Islanđani bili protivnik Hrvatske.

Možda je i bolje da igramo protiv Portugala, nego protiv neke male reprezentacije koja bi se povukla pozadi i onda bismo se mučili da ih probijemo. Protiv Portugala ćemo moći da igramo”, kaže Subašić.

Činjenica da Hrvatska na putu do finala ne može igrati protiv Njemačke, Italije, Francuske, Engleske i Španije izazvala je euforiju među navijačima te selekcije, ali i podigla očekivanja. “Drago mi je zbog euforije među navijačima. Žrijeb nam je povoljniji, ali na Euru nema lake utakmice. Treba dobiti Portugal, a onda smo tek u četvrrfinalu. Polako, idemo utakmicu po utakmicu”, zaključio je golman Hrvatske.

Utakmica osmine finala Evropskog prvenstva između Hrvatske i Portugala igra se u subotu od 21 sat u Lensu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije