Suarez u dresu Barce: Prvi trening prošao bez ugriza

Radiosarajevo.ba
Suarez u dresu Barce: Prvi trening prošao bez ugriza

Luis Suarez pojavio se na treningu Barcelone dan nakon što mu je Sportski sud u Lausanneu ukinuo dio kazne koja se odnosila na zabranu treninga s novim klubom.

Luis Suarez prvi je put trenirao s Barcelonom. Urugvajcu je Sportski arbitražni sud (CAS) u četvrtak potvrdio četveromjesečnu kaznu, ali je ukinuo onaj dio u kojem stoji da Suarez ne smije ni trenirati. Suarez je već drugi dan odradio trening s Barcom.

FIFA je kaznila Suareza jer je ugrizao Giorgija Chiellinija na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. To mu je već treći put u karijeri da grize protivnike na travnjaku. Dobio je četiri mjeseca suspenzije i devet utakmica kazne u dresu Urugvaja.

Suarez bi mogao debitirati za Barcelonu već u ponedjeljak u prijateljskoj utakmici. Španski mediji pišu kako se Suarezova kazna ne odnosi na prijateljske utakmice. No to još nije potvrđeno. Barca u ponedjeljak igra protiv meksičkog Leona, a Urugvaja bi mogao biti predstavljen prije te utakmice i potom istrčati na teren.

Urugvajac će propustiti devet utakmica Primere i tri utakmice u dresu Barcelone u grupnoj fazi Lige prvaka. Vratit će se taman na El Clasico protiv madridskog Reala, piše 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije