Stojnić: Ovo je trebalo Banja Luci

Radiosarajevo.ba
Stojnić: Ovo je trebalo Banja Luci

Stidljivo su uoči početka sezone iz redova banjalučkog Borca najavljivali da bi ovo mogla biti njihova godina.

Nakon šest kola Premijer lige sa sigurnošću možemo reći da je, uz mostarski Velež, najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva i, iako je još rano o tome govoriti, jedan od glavnih kandidata za osvajanje titule.

U prošlom kolu je u Banja Luci pao aktualni prvak Zrinjski s laganih 3:0. Prvi put u ovoj sezoni uspjeh Borca pozdravili su i njihovi navijači. Njih oko 10.000 imalo je dosta razloga za slavlje.

"Ovo nam je svima trebalo: Borcu, Banja Luci... U stvari ovo je trebalo našem sportu", bile su prve riječi šefa stručnog štaba Velimira Stojnića poslije utakmice sa Zrinjskim.

"Pred punim tribinama, u predivnom ambijentu nadigrali smo kvalitetnog protivnika. Međutim, ovaj trijumf moramo brzo zaboraviti. Već smo počeli pripreme za okršaj s Posušjem u Kupu", istakao je strateg Banjalučana Velimir Stojnić za Dnevni avaz.

Junak utakmice bio je Nemanja Bilbija, koji je Mostarcima uvalio dva pogotka, te je bio nerješiva enigma za obranu Zrinjskog, koja je u ovoj utakmici pokazala dosta slabosti.

"Rani pogodak dao nam je krila, a poslije drugog bilo je sve mnogo lakše. Iskreno, nismo očekivali tako visoku pobjedu, ali smo je potpuno zaslužili, jer smo ostavili srce na terenu. Drago mi je da su tribine bile prepune i nadam se da će ovako isto biti i u narednom derbiju u Banjoj Luci protiv Željezničara", rekao je Bilbija.

Ne razmišljaju o tituli

Banjalučani su neporaženi, sa pet pobjeda i jednim remijem, što im daje za pravo da se napokon mogu nadati dobrom plasmanu na kraju prvenstva, ali

"Ni sada ne razmišljamo o tituli. Borac je krenuo sa dugoročnim projektom i naš cilj za sada je plasman u Evropu. U ovom trenutku imamo plejadu mladih igrača i njihovo vrijeme tek dolazi. Vjerujte, ova ekipa se neće obrukati ni na međunarodnoj sceni. Biće tu i poraza i pobjeda, ali ovi momci pokazali su koliko im znači grb koji nose i da su spremni za njega srce ostaviti na terenu", naglasio je Stojnić u intervjuu za oficijelnu stranicu kluba.

Banjalučani su drugi najefikasniji tim u prvenstvu sa 12 postignutih i samo tri primljena gola. Bolju gol razliku od Borca ima jedino Velež (15-3) pogodaka.

"Mislim da je publika imala šta da vidi. Pored dobre igre, uspjeli smo da ostvarimo trijumf i nastavimo seriju dobrih rezultata. Ova ekipa pokazala je da se neće štedjeti na terenu, a zasluge za pobjedu zaslužuju svi podjednako", rekao je najstariji igrač Borca Oliver Jandrić.

Borac u srijedu igra kup utakmicu protiv Posušja na svom stadionu, a u okviru sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuju kod Slavije, koja nije impresionirala u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Trener Zrinjskog nezadovoljan ishodom u Banja Luci

Zrinjski je nakon drugog ovosezonskog poraza u Banja Luci pao na četrnaestu poziciju sa samo jednom pobjedom i tri remija.

''Nismo bili na željenoj razini kako igrači tako i ja kao šef stručnog štaba jer moram priznati da sam pogriješio sa izmjenama. U napadu nismo napravili ništa konkretno, dok su primljeni golovi stigli kao plod naših grešaka. Vjerovali smo da nešto možemo napraviti protiv Borca, da možemo krenuti prema gornjem dijelu tabele, ali od žaljenja nema ništa, idemo dalje. Slijedi utakmica protiv Mladosti u Kupu, pa utakmica protiv Slobode u prvenstvu'', rekao je Dragan Jović za sportsport.ba.

Zrinjski u srijedu igra protiv Mladosti iz Donjeg Svilaja, u okviru šesnaestine finala Kupa BiH, a već predstojećeg vikenda na svom stadionu dočekuju ove sezone jako lošu ekipu Slobode.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije