Štilić sve bliže odlasku iz Lecha

Radiosarajevo.ba
Štilić sve bliže odlasku iz Lecha

Semir Štilić je okončao sezonu u dresu poljskog Lecha iz Poznana, loši rezultati pred kraj prvenstva koštali su nogometaše Lecha titule ali satisfakcija je bar osvajanje kupa Poljske.

Štilić je došao na okupljanje reprezentacije u glavni grad naše zemlje, prije utakmice na Koševu, dao je intervju za sportin.ba.

"Moje obeštećenje je 3 miliona eura. Rubin Kazan je ponudio taj iznos ali ne želim iću u Rusiju, Celtic je sličnu ponudu poslao još u zimskom prelaznom roku, Celtic je veliki klub i lijepo bi bilo iskoristiti šansu i zaigrati tamo ali eto u posljednje vrijeme sam čuo da me prate skauti iz Njemačke", rekao je reprezentativac BiH.

Na koji klub mislite?

"U medijima sam čuo da me Hertha želi angažovati, nikakva konkretna ponuda u klub nije stigla ali bilo bi jako lijepo nastaviti karijeru u Bundesligi, poznajem njemački jezik, ukoliko odem iz Lecha najviše bi volio da to bude u Bundesligu", ističe Semir Štilić.

Selektor Blažević u vama vidi zamjenu za Misimovića?

"Pa selektor se nada da mogu zamjeniti Misketa. Njega neće biti protiv Armenije zbog kartona. Ako mi se ukaže šansa iskoristit ću je na pravi način, Zvjezdan je veliki igrač kojeg je teško zamijeniti ali kažem dat ću sve od sebe da se Misimovićev izostanak ne primjeti na terenu", rekao je Semir Štilić za sportin.ba.

Podsjetimo Štilić je početkom sezone u klub iz Poznana prešao iz Sarajevskog Željezničara.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije