Štilić na meti evropskih klubova

Radiosarajevo.ba
Štilić na meti evropskih klubova

Poslijednjih dana su poljski mediji u više navrata pisali o budućnosti mladog nogometnog A reprezentativca BiH Semira Štilića. Štilićeve sjajne partije ove sezone koje je pružao u dresu Lech Poznana zaintrigrirale su razne europske klubove da ga dovedu, a najnovija ponuda je došla iz ruskog Dynama, piše sportsport.ba.

Iako ništa nije ozvaničeno, Rusi su spremni ponuditi oko 3,5 miliona eura kako bi bh. internacionalca doveli u klub. Ukoliko se ovaj transfer i ostvari, poljaci bi finansijski ostvarili veća sredstva nego što su dobili prodajom Rafaela Murawskog koji je za 3 miliona dolara prešao u Rubin Kazan.

Za bh. reprezentativca su se ranije interesovali i njemački klubovi, a poslijednja ponuda iz Koelna je naišla na negodovanje uprave Lecha budući da je ponuđena suma iznosila tek nešto ispod milion eura. Lech Poznan je za Štilića tražio tri miliona Eura, a najveći problem za ekipu koju vodi Zvonimir Soldo je što u budžetu za transfere imaju još svega pet miliona eura.

Sam Štilić je u više navrata izjavio kako bi volio igrati u njemačkoj jer ima želju da se okuša u kvalitetnijoj ligi, a i radi toga što odlično govori njemački jezik.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije