Štilić i Pandža otkazali

Radiosarajevo.ba
Štilić i Pandža otkazali

Miroslav Ćiro Blažević, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine već se suočio sa prvim problemima kada je u pitanju kontrolni susret našeg kombinovanog tima protiv Uzbekistana.

Dan nakon što je objavio spisak putnika za Taškent, stigli su i prvi otkazi. Naime, zbog obaveza u svojim klubovima, izvjesno je da na ovo gostovanje neće putovati Semir Štilić, prvotimac poljskog Lech Po znana, te Boris Pandža, stoper splitskog Hajduka, koji su o tome obavijestili Savez.

Podsjetimo Stilić i Panža su trebali dobiti priliku na utakmici protiv Uzbekistana u kojoj su trebali nastupiti igrači koji su do sada imali male ili nikakve minutaže u nacionalnom dresu.

Štilić sa svojim Lechom ide na duplu krunu, nakon što je prije nekoliko dana osvojio Kup Poljske, a dva kola prije kraja prvenstva zaostaju samo jedan bod za vodećom Wislom iz Krakowa.

Sa druge strane, upitno je da li će u Taškent putovati i Admir Vladavić, te Miralem Pjanić, a nije isključeno da u narednih nekoliko dana stignu i dodatni otkazi.

Kako piše portal sportsport.ba upitan je nastup i Zlatana Muslimovića koji je trebao igrati prijateljske utakmice protiv selekcije novinara i Omana. Muslimović će, prema pisanju ovog portala, zbog povrede aduktora morati pauzirati narednih sedam do deseta dana.

Muslimović se povrijedio na treningu uoči utakmice protiv AEK-a, a nakon magnetne rezonance (MRI) utvrđeno je da su ponovo u pitanju isti problemi sa kojim se suočio protiv Belgije u Genku, zbog čega je propustio meč sa istom selekcijom igran četiri dana kasnije u Zenici, piše sportsport.ba.

Vezano>> Ćiro objavio spiskove za prijateljske utakmice

sportin.ba/sporsport.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije