Stigli sastavi za utakmicu Maroka i Portugala: Ronaldo opet na klupi!

0
Radiosarajevo.ba
Stigli sastavi za utakmicu Maroka i Portugala: Ronaldo opet na klupi!
Foto: EPA-EFE / Fernandes i Ronaldo

Reprezentacija Portugala objavila je sastav za današnju utakmicu protiv Maroka, a Fernando Santos opet je odlučio ostaviti Cristiana Ronalda na klupi.

Ronaldo (37) je naveden među zamjenama - isto je bilo i u utakmici osmine finala, kada je igrao Portugal protiv Švicarske, a njegova "zamjena", Goncalo Ramos, postigao je hat-trick.

Santos se odlučio za istu napadačku liniju koja je 'razbila' Švicarsku na putu do pobjede 1 s učinkom koji su mnogi prozvali najboljim na turniru do sada.

In memoriam: Našeg komorata Asima Šehanovića pozdravljamo posljednjim rudarskim 'Sretno!'

In memoriam: Našeg komorata Asima Šehanovića pozdravljamo posljednjim rudarskim 'Sretno!'

Današnja odluka, pak, riskira novu svađu između glavnog trenera i njegovog najprepoznatljivijeg igrača nakon što je sam Santos priznao da napadač nije bio sretan zbog odluke da ga ne stavi u startnu postavu protiv Švicarske.

"Dakle, do tog razgovora je trebalo doći", rekao je Santos nakon što je otkrio da je unaprijed obavijestio Ronalda da neće početi.

"Ne radim to sa svim igračima. Ali on je kapiten. Razgovarali smo o portugalskoj ekipi, ali jedini razgovor koji sam vodio bio je prije utakmice protiv Švicarske da mu kažem zašto će biti zamjena. Rekao sam mu da neće igrati u osmini finala. Nije bio zadovoljan razgovorom, što je i normalno. Ali to je bio normalan razgovor gdje je svako pokazao svoje stajalište.

Portugalski savez demantirao vijest o sukobu Cristana Ronalda i selektora Santosa

Portugalski savez demantirao vijest o sukobu Cristana Ronalda i selektora Santosa

Kada je igrač kapiten i počinje na klupi, normalno je da nije sretan. Kad sam mu rekao da neće igrati kao starter, pitao me je li to dobra ideja. Naravno da nije bio sretan. Ali uvjeravam vas da nikada nije želio otići", objasnio je Santos.

Odluka o stavljanju Ronalda među zamjene uslijedila je nakon što ga je Santos kritizirao zbog njegove reakcije na utakmici protiv Južne Koreje. Čitači s usana su sugerirali da je Ronaldo izgovorio riječi u smislu 'nisi me mogao dovoljno brzo zamijeniti' dok je odlazio. Zatim je podigao ruke prije nego što se durio na klupi.

Međutim, Santos je pozvao na mir usred situacije koja prijeti da "zakuha". 

/ Anketa

Koja od ovih osam ekipa će postati novi prvak svijeta na SP u Kataru?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije