Stevanović pokazao klasu, BiH dobila sjajnog igrača

Radiosarajevo.ba
Stevanović pokazao klasu, BiH dobila sjajnog igrača


Fudbalski tim Bosne i Hercegovine pokazao je širinu i kvalitet savladavši u dobroj utakmicu selekciju Velsa. Zmajevi su i pored velikih problema s povredama standardnih igrača odigrali dobar meč a pored pobjede vrlo važne pred početak kvalifikacija, posebno veseli i definitivan izlazak iz okrilja anonimnosti jednog od najtalentovanijih fudbalera svoje generacije – Miroslava Stevanovića. 

Fenomenalni Zvorničanin bio je najbolji pojedinac meča u potpunosti opravdavši povjerenje i mjesto u prvom sastavu koje mu je stručni štab namijenio. Krilni igrač kreirao je šansu iz koje je Ibišević postigao prvi gol a potom se i sam upisao u strijelce nakon lijepe solo dionice i izvrsnog šuta. 

Reprezentativac već šest godina

Nije ovo prvi put da fudbaler Vojvodine skreće pažnju sjajnim nastupima. Stevanović je svoj reprezentativni put počeo još 2006. godine u kadetskom timu BiH za koji je skupio pet nastupa. Potom je u šest navrata nastupao za juniorsku selekciju da bi se u mladoj reprezentaciji naše zemlje profilisao u najboljeg igrača postigavši pet golova u deset nastupa. Integralni je dio tima Vlade Jagodića koji ima sjajnu priliku da se plasira u doigravanje za odlazak na Evropsko prvenstvo, a fenomenalnim partijama u A timu Safeta Sušića, pokazao je da Pape definitivno nema prostora za brigu u veznom redu nacionalnog tima. 

Miroslav Stevanović rođen je u Zvorniku 29. Jula 1990. godine. Nastupao je za omladinske selekcije Vojvodine a zatim i za prvi tim, a kao posuđen igrač nosio je dres srbijanskog Palića i Borca iz Banja Luke s kojim je osvojio Kup BiH 2010. postigavši gol u finalnom meču. Trenutno nastupa za Vojvodinu u kojoj je i počeo svoj fudbalski put.

Miroslav Stevanović istinska je budućnost bh. fudbala koji s tako talentovanim i kvalitetnim mladim igračima, u naredom periodu može samo napredovati.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije