Statistika / Srušen mit o Messiju: Je li nakon ovog kraj rasprave o najboljem ikad?

01. 04. 2019. u 10:16:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 49

Lionel Messi je u subotu postigao oba gola u pobjedi Barcelone protiv Espanyola od 2:0.

Argentinac je s nova dva gola stigao do svog 31. gola ove sezone u LaLigi, odnosno 41. u svim natjecanjima te tako potvrdio da je u sjajnoj formi.

Messi je također ostvario još jedan veliki uspjeh te je sa 41 golom ove sezone stigao do svoje desete sezone zaredom u kojoj je postizao 40 ili više golova.

Ipak, i pored sjajnih brojki mnogi su predviđali da će Messi prestati sa postizanjem velikog broja golova nakon što Xavi i Iniesta odu iz Barcelone.

Veliki broj kritičara Lionela Messija je upravo smatrao da ovaj dvojac ima ključnu ulogu u postizanju golova Argentinca, te da su za to zaslužne njihove asistencije, a mnogi su branili ovu teoriju slabim igrama Messija u dresu Argentine gdje nije imao Xavija i Iniestu.

 

Veliki broj kritičara Lionela Messija je upravo smatrao da ovaj dvojac ima ključnu ulogu u postizanju golova Argentinca, te da su za to zaslužne njihove asistencije, a mnogi su branili ovu teoriju slabim igrama Messija u dresu Argentine gdje nije imao Xavija i Iniestu. Međutim brojke govore da Messi i bez njih ima odličan prosjek postignutih golova.

Argentinac je nakon odlaska Xavija odigrao 193 utakmice i postigao 181 gol. Bez Neymara i Xavija je odigrao 92 utakmice i postigao 82 gola, a zajedno bez Xavija, Neymara i Inieste je odigrao 38 utakmica i postigao 41 gol.

NEMA KOMENTARA