Srbijanska javnost bjesna zbog koreografije navijača Albanije

4
Radiosarajevo.ba
Srbijanska javnost bjesna zbog koreografije navijača Albanije
Foto: Twitter / Srbijanska javnost bjesna zbog koreografije navijača Albanije

U trećem kolu Lige nacija sinoć su u Tirani snage odmjerile reprezentacije Albanije i Izraela, a na kraju su gosti slavili rezultatom 2:1.

Prije početka ovog meča domaći navijači istaknuli su koreografiju zbog koje je javnost u Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Grčkoj, a pogotovo u Srbiji, veoma uznemirena.

Naime, najvatrenije pristalice Albanije su razvile veliku zastavu na kojoj crtani lik gleda u kartu tzv. "Velike Albanije".

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

Iznad karte je pisalo "Ujedinjene Države Albanije", kao i parola "Besa, Bese, Besen Ta Kan Dhene", što je inače slogan koji se vezuje za UČK, a koji u slobodnom prevodu znači "dajem čvrsto obećanje zemlji".

Inače, Velika Albanija predstavlja nacionalni koncpet koji bi sve Albance ujedinio u jednu zemlju i osim Albanije obuhvata pojedine dijelove gore pomenutih zemalja.

Očekivano, ova koreografija navijača Albanije izazvala je salvu nezadovoljstva u srbijanskim tabloidima koji su je okarakterisali skandaloznom i nedopustivom.

Sasvim sigurno da će disciplinski organi UEFA-e i ovo miješanje politike u sport najoštrije sankcionisati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije