Srbijanci podivljali jer Milan s Ibrahimovićem 'gostuje' u Sarajevu, a ne u Beogradu

4
Radiosarajevo.ba
Srbijanci podivljali jer Milan s Ibrahimovićem 'gostuje' u Sarajevu, a ne u Beogradu
Foto: EPA-EFE / Zlatan Ibrahimović

Veliku pažnju u nogometnoj javnosti na Balkanu, posebno u Srbiji i Bosni i Hercegovini, privukla je izjava od prošle sedmice trenera Milana Stefana Piolija o predstojećem duelu Milana i Crvene zvezde u Europskoj ligi.

Podsjetimo, Pioli je govoreći o duelu velikih klubova slučajno ili namjerno predstavio da je Crvena zvezda iz Sarajeva, a ne iz Beograda.

Nije trebalo dugo čekalo da dođe reakcija s Marakane.

Dragan Džajić, počasni predsjednik Crvene zvezde, među prvima je reagirao.

"Ne znam zbog čega je Pioli rekao da je Zvezda iz Sarajeva, da li je to lapsus ili je bio zlonameran. Ne želim da verujem da je namerno to uradio ili da ne zna, prije mislim da je pogriješio. U svakom slučaju, da sam igrač, ta izjava bi me dodatno motivisala da ga pobedim. Neću da pretim, ali ne bi trebalo da potcjenjuje Zvezdu.

Ne može čovek ni sve da zna. Evo, recimo, ja baš ozbiljno pratim fudbal. Znam za uspješne italijanske trenere Marcella Lippija, Arriga Sacchija, Giovannija Trapattonija, ali za Piolija jedva da sam čuo", uzvratio je Džajić na provokaciju iz Milana.

Da će Milan sa Ibrahimovićem "gostovati" u Sarajevu, nije se dopalo ni nesuđenom golmanu FK Sarajevo, Milanu Borjanu.

"Nadam se da je reč o lapsusu. Ne bi se valjda folirao da ne zna odakle je Crvena zvezda. Ukoliko zaista ne zna odakle je prvak Evrope i svijeta, onda je to njegova velika sramota.

U svakom slučaju, već 18. februara će doći kod nas, a mi ćemo se potruditi da dobro zapamti i Beograd i Zvezdu. Motiva svakako imamo. Umeli smo i ranije da iznenadimo favorizovane protivnike, pokušaćemo da to učinimo i sad", izjavio je Borjan za Informer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije