Srbi žele Ćiru za selektora?

Radiosarajevo.ba
Srbi žele Ćiru za selektora?

Miroslav Ćiro Blažević bi nakon Svjetskog prvenstva 2010. godine mogao postati selektor nogometne reprezentacije Srbije! Tu informaciju danas nam je ponudio dobro obaviješteni izvor iz Beograda, a nakon toga potvrdio i neovisni izvor iz Zagreba. Vijest je uistinu izgledala senzacionalno, na prvi pogled gotovo neostvariva. Ali izvori su tvrdili da su čelnici Srpskog nogometnog saveza već uspostavili kontakt s ‘trenerom svih trenera’.

"Srbi me žele za slektora! Dobio sam dovoljno jasne signale s Terazija. Velika je to ćast, znak da je Ćiro svuda dobrodošao", rekao je Blažević u razgovoru za sportskenovosti.hr.

Posao selektora Srbije vrlo dobro obavlja Radomir Antić, koji je najavio odlazak nakon Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

"Naglasite da je Antić vrhunski selektor, sjajan trener, ali nakon SP-a se izgleda vraća u Španiju, pa su se na Terazijama sjetili mene. Moram kazati da je to moja velika satisfakcija. U Hrvatskoj ste me proglasili starim, a vidite da sam još uvijek u igri", našalio se Ćiro.

"Kad je život u pitanju, ja sam već u sudijskoj nadoknadi. Ali, nisam još u zadnjoj minuti. Realno, teško da će doći do realizacije, ali ponavljam, to je veliko zadovoljstvo, priznanje mom trenerskom opusu, mom radu. Eh, da sam malo mlađi! Ali tko zna bi li me onda htjeli? Sine, sad je najvažnije da uspijem s Bosnom i Hercegovinom. Ne daju mene moji Bosanci! Sad, kad to procuri, nastat će pravi show", rekao je Trener svih trenera.

Onda se našalio u svom stilu.

"Kad sam došao za bosanskog selektora, ujedinio sam BiH, sad bih ujedinio Jugoslaviju, ha, ha, ha...", našalio se Ćiro na kraju razgovora sa hrvatskim medijima.

sportskenovosti.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije