Srbi i Slovenci priželjkuju domaćina SP-a u grupi

Radiosarajevo.ba
Srbi i Slovenci priželjkuju domaćina SP-a u grupi

Foto: Getty images

Srbijanska i slovenska javnost sa nestrpljenjem iščekuje izvlačenje grupa za Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine. FIFA plasman u osminu finala nagrađuje s 11 miliona eura.

"Bilo bi odlično kada bi iz prve jakosne skupine naši izvukli Južnoafričku Republiku te svakako izbjegli Brazil ili Argentinu. Što se treće jakosne skupine tiče, bolje bi bilo dobiti nekog predstavnika Južne Amerike", piše 24ur ne spominjući želje glede drugog bubnja u kojem će se naći ekipe iz azijske grupe, zone CONCACAF te predstavnik Oceanije Novi Zeland.

"Naši momci pokazali su da se mogu nositi sa svim jakim suparnicima, imaju iskustva i klima je momčadi zdrava za razliku od nastupa na SP-u 2002. u Japanu i Južnoj Koreji. Ne bih želio prognozirati kako će izgledati naša skupina, ali iz skupine nositelja volio bih da izvučemo Brazilce", rekao je za Žurnal bivši slovenski reprezentativac Sebastjan Cimerotič

"U Capetownu večeras počinju mundijalske putešestvije za srpski nogomet"

Za razliku od Slovenije Srbija nije morala kroz dodatne kvalifikacije tražiti svoj put na SP. Izabranici Radomira Antića pregazili su vrlo jaku konkurenciju u svojoj kvalifikacionoj grupi (Francuska, Rumunjska, Austrija, Litva, Farski Otoci) i osigurali drugi uzastopni nastup na SP-u.

"Charlize, reci Srbija, Južnoafrička Republika, Alžir i Novi Zeland", piše u Blicu koji dodaje: "Zamišljeno je da cijeli show potraje 90 minuta, pripreme su trajale godinu dana, ali sve će to biti u drugom planu kada dođe red na izvlačenje kuglica."

Nakon što Srbija u petak u Capetownu sazna imena protivnika u grupi, delegacija Fudbalskog saveza Srbije donijet će konačnu odluku gde će biti baza izabranika Radomira Antića tokom Mondijala.

Italijani žele izbjeći Srbiju, ali žele Sloveniju

Italijanski sportski list Gazeta delo sport postavio je na svoju stranicu anketu u kojoj se od čitalaca traži da sastave idealnu grupu za Italiju biranjem protivnika iz tri preostala šešira. Srbija je reprezentacija koju po mišljenju italijanskih navijača treba izbeći po svaku cijenu, pošto je kao najnezgodniji protivnik iz četvrtog šešira dobila svega 2,6 posto glasova. Idealna grupa za Italiju, prema mišljenju posjetitelja Gazetinog web stranice, uključila bi timove Novog Zelanda, Alžira i Slovenije, piše Blic.

Vezano: Nema Francuske i Portugala među nosiocima grupa

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije