Sramotan potez kluba: Otjerali legendu dok je bio na majčinoj sahrani

0
Radiosarajevo.ba
Sramotan potez kluba: Otjerali legendu dok je bio na majčinoj sahrani
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Adrian Mutu

Adrian Mutu (44), bivša rumunska fudbalska zvijezda, ostao je bez posla u Neftčiju iz Bakua, a način na koji mu je uručen otkaz pamtit će dok je živ.

Azerbajdžanski klub saradnju je odlučio prekinuti baš za vrijeme sahrane njegove majke zbog koje je Mutu bio odsutan tokom zadnje ovogodišnje ligaške utakmice.

U službenom saopćenju Neftči je zahvalio Mutuu na saradnji i marljivom radu te mu zaželio uspjeh u njegovim budućim aktivnostima. Također, klub je izrazio najdublje saučešće zbog smrti njegove majke.

EU 20 godina nakon velikog vala proširenja: Da li je spremna za primanje novih članica?

EU 20 godina nakon velikog vala proširenja: Da li je spremna za primanje novih članica?

Mutuov ugovor trebao je trajati do 2025. godine. Neftchi je tokom njegovog mandata upisao devet pobjeda, pet remija i osam poraza. Iako su vlasnici kao imperativ postavili osvajanje naslova prvaka, klub trenutno drži treće mjesto na ligaškoj tabeli s 28 bodova.

Ako je vjerovati glasinama, Mutu bi trenersku karijeru mogao nastaviti u rumunskom CFR Cluju, dok je klupu Neftchija preuzeo Crnogorac Miodrag Božović.

Mutu je tokom karijere nastupao za italijanske velikane Fiorentinu, Juventus, Parmu i Inter, kao i za engleski Chelsea.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije