Sporni ugovor još nije poslan na ekspertizu

Radiosarajevo.ba
Sporni ugovor još nije poslan na ekspertizu

Iako su članovi Predsjedništva N/FSBiH najavili da će sporni ugovor o TV pravima sa agencijom SportFive, koji su, podsjetimo, potpisali Iljo Dominković (član Predsjedništva bh. kuće nogometa), te Munib Ušanović, generalni se kretar, biti poslan na ekspertizu u FIFA i UEFA, Oslobođenje saznaje da do to ga ipak nije došlo.

Podsjećanja radi, nakon sjednice Izvršnog odbora održane 8. maja u Tesliću, koja je bila i zakazana upravo zbog ugovora sa agencijom SportFive, rečeno je da ugovor odlazi na ekspertizu u FIFA-u I UEFA-u.

Međutim, iako je prošlo 12 dana, ugovor i dalje stoji u ladici generalnog sekretara, koji se trenutno nalazi na Kongresu u Njemačkoj, a u srijedu će prisustvovati i finalnoj utakmici Kupa UEFA između Werdera i Šahtara, koja se igra u Istanbulu.

Vezano>> Werder i Šahtar u lovu na Kup UEFA

"Još u petak, na dan održavanja sjednice, rekao sam generalnom sekretaru da pripremi ugovor za slanje na ekspertizu. Na sjednici IO pred nama je bila prevedena verzija, koju je potpisao sudski vještak, a original je kod Muniba Ušanovića", tvrdi predsjednik bh. Saveza Sulejman Čolaković, koji će zatražiti objašnjenje od Ušanovića zašto još nije poslao ugovor.

"Generalni se vraća u petak i odmah ću od njega zatražiti zvanično obrazloženje. Ne razumijem zašto se odugovlači sa tim. Odobrio sam slanje tog ugovora na ekspertizu i s nestrpljenjem očekujemo odgovor. Uostalom, generalni nije smio otići na put dok ne pošalje pismo", smatra Čolaković, koji, podsjećanja radi, nije htio glasati za ponovni reizbor Muniba Ušanovića na mjesto
generalnog sekretara N/FSBiH, s obzirom na to da smatra kako FIFA i UEFA žele njegovu smjenu.

Vezano>> Opet prolongiran izbor generalnog sekretara

oslobođenje/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije