Spektakl u Banja Luci bez TV prenosa

Radiosarajevo.ba
Spektakl u Banja Luci bez TV prenosa

Osmo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine donosi dva izuzetno interesantna susreta. Sarajevo dočekuje Čelik, dok Željezničar gostuje kod lidera na tabeli Borca. Banjalučani su jedina neporažena ekipa prvenstva, a imaju i najmanje primljenih pogodaka - samo 3.

U timu sa Grbavice se nadaju da Željezničar može prekinuti niz Borca.

"Borac igra odlično. Igrači vjeruju u sebe, imaju samopouzdanje i definitivno su već sada pokazali da su najveći kandidat za titulu. Pokušat ćemo im se suprotstaviti, nemamo previše problema sa povredama i kartonima. Ako hoćemo ostati neporaženi u Banjoj Luci, morat ćemo na terenu dati sve što možemo", rekao je Osim.

Susret na Gradskom stadionu u Banja Luci propustit će Mehić koji je zadobio potres mozga, te neoporavljeni Bešlija i Serdarević.

"Sigurno je da nas očekuje teška utakmica. Borac je dobro otvorio sezonu, igraju odlično i vjerovatno da će svoj niz pokušati nastaviti i protiv nas. Mi njihov niz želimo prekinuti upravo danas. Uvjeren sam da će Borac igrati svoju otvorenu igru, što bi nama trebalo ostaviti prostora, a ja se nadam da ćemo ga iskoristiti, danas se nećemo braniti, i mi ćemo igrati onako kako znamo, pa se nadam da rezultat neće izostati", rekao je Samir Bekrić za Sportin.ba.

U Banja Luci se nadaju velikom spektaklu.

"Očekujem bar 15.000 ljudi. Dolazi nam Željezničar i treba li išta više tome dodati? Ima li šta bolje? To je derbi u kojem treba da potvrdimo sve ovo što smo do sada uradili. Željo je kvalitetna ekipa, imaju pravog trenera", rekao je trener Borca Velimir Stojnić za Avaz i dodao: "Čvrsto stojimo na zemlji i, bez obzira što smo oslabljeni, potvrdit ćemo sve svoje kvalitete."

Stojnić u ovom susretu neće moći računati na Ljubojevića, Sakana, Gagula i najboljeg igrača Banjalučana Nemanje Bilbije.

Otkazan TV prenos

Nakon što je otkazan prenos susreta Sarajevo Čelik, vrlo je vjerovatno da najavljenog prenosa neće biti ni iz Banja Luke.

"Euromedia" koja ima ugovor sa FS BiH za direktne prenose utakmice Premijer lige BiH nije izmirila obaveze prema FK Borac i zbog toga susret neće biti uživo emitovan. Ukoliko se izmire dugovanja, možemo da razgovaramo o direktnom prenosu", rekao je direktor Borca Radmilo Šipovac za borac-sport.com

Sarajevo dočekuje Čelik

Drugi izuzetno zanimljivi susret igraće se na stadionu Asim Ferhatović Hase gdje će se sastati bivši prvaci Sarajevo i Čelik. Oba tima su loše otvorila sezonu. Sarajevo se nakon sedam kola nalazi na 11. mjestu, dok je Čeliku ovo najgori početak prvenstva u novijoj istoriji kluba. Zeničani sa pet bodova zauzimaju posljednju poziciju, a bodove za bjeg sa dna tabele traže na Koševu.

"Više nemamo vremena za neke kalklulacije, nalazimo se u jako neugodnoj situaciji i u svakoj utakmici moramo dati sve od sebe kako bi ostvarili pozitivan rezultat. Sarajevo je odlična ekipa, ali to ne znači da ćemo se mi danas lako predati. Moji igrači moraju pružiti maksimum kako bi se iz Sarajeva vratili neporaženi", rekao je Omer Kopić, šef stručnog štaba ekipe Čelika za Sportin.ba.

"Mi nemamo pravo na kiks. Bodovi su nam potrebni i učinit ćemo sve da upišemo novu pobjedu. Čelik je u nezavidnoj situaciji, ali bodove spasa morat će potražiti na nekom drugom terenu. Sutra će nam nedostajati Hadžić i Avdić, ali opet sam siguran da ćemo trijumfovati“, istakao je strateg Bordo tima Mehmed Janjoš.

Od interesantnijih utakmica treba izdvojiti susret Veleža i Zvijezde, te Slobode i Slavije. Jedina utakmica koja se igra u nedjelju je ona na Grbavici između Olimpika i Širokog brijega.

Laktaši - Leotar
Sarajevo - Čelik
Velež - Zvijezda
Modriča - Zrinjski
Sloboda - Slavija
Borac - Željezničar
Travnik - Rudar P.
Olimpik - Široki (nedjelja)

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije