Španski zaštitari tukli sve redom na Nou Campu: Među navijačima bilo i djece

Radiosarajevo.ba
Španski zaštitari tukli sve redom na Nou Campu: Među navijačima bilo i djece
Foto: Screenshot / Obračun zaštitara i navijača Chelseaja
Barcelona je sinoć na svom Camp Nou stadionu odmjerila snage s londonskim Chelseajem u revanš susretu osmine finala Lige prvaka. Nakon 1:1 sa Stamford Bridgea, sinoć su Katalonci slavili rezultatom 3:0.

Engleski mediji i navijači Chelseaja nakon utakmice raspisali su se o incidentu koji se dogodio u završnici susreta. Prema svjedočenju navijača Chelseaja redari na stadionu u jednom trenutku napali su skupinu navijača koja je pokušavala izaći s Camp Nou stadiona.

Udarali su pendrecima svakoga ko se našao na putu, a prema njegovim riječima među njima su se nalazila i djeca.

"Bilo je užasno. Od samog početka zašitari i redari su bili agresivni. Već dugo nisam vidio toliku količinu policije i zaštitara, bilo ih je više nego u Bakuu i na gostovanju kod Fenerbahčea. Agresivno su nas pretraživali i triput su me hvatali za stražnjiu tijekom pretresa. Naoružani zaštitari od samog su nas početka gledali agresivno provocirajući sukob, iako za to nije bilo nikakvog povoda. Kada smo izlazili mirno sa stadiona jedan me gurnuo uz ogradu, a zatim su izvadili svoje pendreke i palice i počeli nas mlatiti.

Bilo je tu i male djece. Pokušao sam ih zamoliti da prestanu jer mali dječak leži na podu, ali onda me je jedan od zaštitara udario pendrekom po ruci. Nikoga nismo provocirali, ali oni su nastavili mlatiti. To nije bio samo jedan pokvareni zaštitar, to je bilo organizirano, bio je to planiran napad! Idem na utakmice od sedme godine, ali ovako nešto još nisam vidio", rekao je jedan navijač Chelseaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije