Španski mediji o Pjaniću: Daleko je od igrača kakvog su očekivali u Barci

1
Radiosarajevo.ba
Španski mediji o Pjaniću: Daleko je od igrača kakvog su očekivali u Barci
Foto: EPA-EFE / Pjanić/Arhiv

Španski portal Fichajes u opširnoj analizi igara Miralema Pjanića u dresu Barcelone navodi kako bh. fudbaler prolazi kroz težak period.

Pjanić je sinoć izveden na poluvremenu utakmice protiv Elchea, pri rezultatu 0:0, da bi Barcelona na kraju slavila rezultatom 3:0.

Mnogi su kritikovali igru bh. fudbalera, a Fichajes prenosi kako je veznjaku trenutno teško u katalonskom klubu.

“Još jednom bio je neprimijetan. Bh. veznjak Miralem Pjanić je veoma daleko od igrača kakvog su očekivali kada su ga doveli u Barcelonu.

Nakon briljantne karijere, u kojoj je igrao u Metzu, Lyonu, Romi i Juventusu, svi su očekivali da će Pjanić biti vrlo važan dio Barcelone ove sezone”, navodi Fichajes i dodaje:

“Međutim, nažalost po Ronalda Koemana to nije bio slučaj. Iskusni veznjak je odigrao svega 1,253 minuta ove sezone i manje od polovine od toga u Primera ligi. Odigrao je samo jedan cijeli meč i sumnje u njegovu budućnost u Barceloni rastu iz dana u dan”.

Navodi se, također, da je duel sa Elcheom najbolji pokazatelj u kakvom se stanju trenutno Pjanić nalazi i da ne može biti sretan svojim igrama, piše scsport.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije