Španski defanzivac Sergio Ramos se vratio u Sevillu

0
Radiosarajevo.ba
Španski defanzivac Sergio Ramos se vratio u Sevillu
Foto: Facebook / Sergio Ramos

Španski defanzivac Sergio Ramos, nakon 18 godina, u ponedeljak, 4. septembra, vratio se u svoj dječački fudbalski klub Sevillu.

"Sevilla je postigla dogovor o dovođenju Sergija Ramosa", navodi se u saopštenju španskog kluba.

Sevilla je potvrdila da je Ramos, bivši igrač Real Madrida i Paris Saint-Germaina (PSG), koji je sada bio slobodan igrač, prošao ljekarski pregled i potpisao jednogodišnji ugovor.

Petak u Sarajevu: Vozačima uručena 645 prekršajna naloga

Petak u Sarajevu: Vozačima uručena 645 prekršajna naloga

Ramos (37) je rekao da se "raduje što će ponovo nositi grb Seville, izaći na Sanchez-Pizjuan (Sevillin stadion) i vidjeti sve ponovo".

Iskusni defanzivac je dodao da je to dug prema njemu i njegovoj porodici te da će dati sve od sebe za Sevillu. Ramos je odigrao 49 utakmica za Sevillu prije svog senzacionalnog prelaska u Real Madrid 2005. godine.

Sergio Ramos discusses joining Sevilla

🗣️ Sergio Ramos: "I owed it to my grandfather, to my father and to Antonio Puerta." ❤️

Posted by Sevilla FC on Monday, September 4, 2023

Redovni igrač Real Madrida od 2005. do 2021. Ramos je klubu pomogao da osvoji pet španskih La Liga, četiri titule UEFA Lige šampiona i tri trofeja UEFA Superkupa.

Za Real Madrid je postigao 101 gol u 671 utakmici.

Kao jedan od najboljih defanzivaca svoje generacije, Ramos je pomogao PSG-u da osvoji uzastopne titule francuske Ligue 1 2022. i 2023. godine.

Igrao je i za špansku reprezentaciju te im je pomogao da osvoje Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2010. i uzastopne evropske (EURO) naslove 2008. i 2012. godine.

Bivši kapiten Real Madrida Ramos odigrao je 180 utakmica za reprezentaciju i postigao 23 gola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije