Španjolci će ipak moći koristiti Twitter

Radiosarajevo.ba
Španjolci će ipak moći koristiti Twitter

Zabranu korištenja dviju najpopularnijih internetskih društvenih mreža, Twittera i Facebooka, tijekom trajanja Eura u Poljskoj i Ukrajini svojim je fudbalerima povukao španjolski selektor Vicente del Bosque.

Informaciju u zabrani korištenja Twittera i Facebooka španjolski su mediji objavili prošlog petka. Nije poznato zašto je selektorova odluka opozvana, a nije poznato ni jesu li Španjolci dobili ikakva ograničenja ili smjernice.

"Dobre vijesti: napokon nam je dopušteno koristiti društvene mreže, tako da ćemo biti u kontaktu i tokom Eura", poručio je svojim pratiteljima na Twitteru Cesc Fabregas.

Prije španjolskog opoziva, Danci i Španjolci jedini su svojim fudbalerima branili "tvitanje" i "lajkanje". Englezi i Nijemci dopustili su korištenje društvenih mreža uz preporuke igračima da se ne dotiču tema poput povreda, taktika ili bilo kojih drugih sličnih detalja vezanih za vlastite timove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije