Španija u Zenici bez pola ekipe

Radiosarajevo.ba
Španija u Zenici bez pola ekipe

Španija na noge motiviranoj bh. nogometnoj reprezentaciji u srijedu u Zenicu dolazi bez Daniela Güize, Carlosa Marchene, Xavija, Carlesa Puyola i Cesca Fabregasa.

Objavila je to Marca u broju od nedjelje. Isti izvor navodi da su Güiza i Marchena ozlijedili butne mišiće, što ih je onemogućilo i da nastupe u Jerevanu protiv Armenije (2:1 za Španjolce). Xavi neće igrati da ne bi pogoršao povredu, Fabregas će biti odsutan zbog problema obiteljske prirode dok Puyol mora pauzirati zbog žutih kartona.

Neizvjesni su također nastupi lakše povrijeđenih Fernanda Torresa i Andresa Inieste, a izbornik Vicente del Bosque otprije u kadru nema ozlijeđenog Davida Villu. O zamjenama zasad nije razmišljao.

Utakmica na Bilinom Polju bez ozbiljnog je značaja. Evropski su prvaci, međutim, pobijedili u svih devet dosadašnjih dvoboja skupivši maksimalnih 27 bodova, te bi im pobjeda nad BiH mogla ipak biti važan cilj.

Jednako dobar učinak u kvalifikacijama jedino imaju Nizozemci, koji su prvo mjesto u devetoj grupi osigurali s maksimalnih osam pobjeda.

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije