Španci bez milosti (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Španci bez milosti (VIDEO)

Španija i Južna Afrika susreli su se u važnom susretu posljednjeg kola grupe A Kupa konfederacija. Španci bi s bodom osigurali prvo mjesto u grupi dok je Južnoj Africi bod bio dovoljan za osiguravanje drugog mjesta. Međutim, Španci nisu imali milosti i upisali su pobjedu 2:0 te tako s devet bodova idu dalje. U polufinale prolazi i Južna Afrika s četiri boda dok Irak otpada s dva boda obzirom da nije uspio svladati Novi Zeland.

Španci su započeli bolje i već u četvrtoj minuti su bili pred golom protivnika. Riera je izvana snažno pucao, ali golman Južne Afrike Khune izbija loptu u korner.

Južna Afrika je u početnoj fazi igre gubila bitku na sredini terena i tek nakon deset minuta uspjela je prvi put ozbiljnije ući u polovicu Španaca, ali ne i zaprijetiti Reini. Nova opasnost pred južnoafričkim golom dogodila se u 13. minuti kada Španci dobivaju slobodni udarac na nekih 23 metra od domaćeg gola, ali Villa iz odlične pozicije pogađa živi zid.

Gotovo identična situacija na drugoj strani u 18. minuti. Ovaj put Fabregas je rušio Modisea koji poput Ville ranije puca loše, samo za razliku od Ville visoko preko gola.

Tri minute kasnije Torres se odlično snalazi u šesnaestercu Južne Afrike, lijepo prima loptu i vara igrača iz reda odbrane, ali udarac u bliži kut brani Khune.

U drugom dijelu nismo dugo čekali na uzbuđenja. U dvije minute dogodilo se više toga nego u cijelom dotadašnjem dijelu susreta.

Prvo u 51. minuti Villa ubacuje u 16 metara za Fabregasa kojeg ruši Mokoena i Španci dobivaju jedanaesterac. Villa nije loše pucao, ali Khune je sjajno obranio, lopta se odbila do Riere kojem Khune brani pokušaj.


http://www.youtube.com/watch?v=SUWr5JYPBfs


Međutim niti 60 sekundi kasnije Španija ipak stiže do vodstva. Villa se iskupio za promašeni jedanaesterac lijepim primanjem lopte u 16 metara i preciznim spremanjem u suprotni kut za vodstvo Španije 1:0.

Do 72. minute nije bilo većih uzbuđenja, domaćin je pokušavao doći do poravnanja, ali Španija je lako odbijala njihove napade. Onda stiže novi pogodak i to ponovno u mreži Khunea. Xavi je izveo skraćeni korner, pokušao je pucati Fabregas, ali lopta je u gužvi stigle do Llorentea koji ju šalje u mrežu za 2:0.


http://www.youtube.com/watch?v=uC8MuEwms8Y


Španci su ovom pobjedom upisali rekord od 15 uzastopnih pobjeda na međunarodnom planu. Važno je napomenuti da ovo dosad nije pošlo za rukom nijednoj reprezentaciji.

sportnet.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije