Spahić: Sve zavisi od nas

Radiosarajevo.ba
Spahić: Sve zavisi od nas

Spahić je bio zaražen virusom svinjske gripe, ali se na sreću brzo opravio i prvi stigao na okupljanje reprezentativaca uoči kvalifikacijskih utakmica s Armenijom i Turskom.

"Srećom, nije bilo ništa ozbiljno. Čak nisam imao ni povišenu temperaturu. Brzo je prošlo i to je najvažnije. Tu sam i spreman sam da igram. Nema nikakvih posljedica", rekao je Spahić za Dnevni avaz

U Armeniji, smatraju mnogi, reprezentaciju BiH čeka najvažnija utakmica kvalifikacija. Pobjeda bi trasirala put do drugog mjesta.

"Ako budemo pravi i 100 posto koncentrirani, kako se očekuje, problema ne bi trebalo biti. Najviše zavisi od nas. Imamo kvalitetu i moramo ju pokazati na terenu, kaže Spahić i nastavlja: Treba igrati slobodno i zaboraviti na sve, osim na ono što se događa na terenu. Ako treba za pobjedu da svi dobijemo drugi žuti karton, dobit ćemo. Samo da pobijedimo, pa ćemo se krpiti protiv Turske. Znamo koliko smo blizu i koliko nam svaki bod znači. Zato uvijek moramo igrati maksimalno i davati sve od sebe", rekao je kapiten bh. reprezentacije.

Kako se približava meč s Armenijom, povećava se i pritisak. I Spahić osjeća pritisak, ali kaže da je to normalno uoči važnih utakmica kakve su i naredne dvije.

"Pomalo se stvara pritisak. Osjećamo ga svi. Što se utakmica bude više približavala, bit će sve veći. Svi smo profesionalci s iskustvom i znamo se nositi s time. Svjesni smo da imamo imperativ pobjede u Jerevanu i očekujem da ćemo se vratiti s tri boda", zaključio je Spahić.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije